Житлово-комунальним підприємствам реструктуризують борги за газ та електроенергію

20 октября 2016

Підприємства житлово-комунального господарства зможуть реструктуризувати свої борги за газ та електроенергію, а також матимуть право на часткове списання пені за прострочення платежів. Щоправда, це станеться після повного ухвалення відповідного закону. Сьогодні ж, 20 жовтня, Верховна Рада ухвалила документ у першому читанні.

Борги реструктуризують на п'ять років. Про це зазначив у парламенті, представляючи законопроект, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко/

Законопроект передбачає реструктуризацію таких видів заборгованості: кредиторська заборгованість теплопостачальних та теплогенеруючих організацій перед постачальником природного газу за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, надання послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води і кредиторська заборгованість підприємств централізованого водопостачання та водовідведення перед постачальниками електричної енергії.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко вже ветував "комунальний" закон. Щоправда, документ передбачав встановлення мораторію на стягнення штрафів, пені або відсотків у зв'язку із заборгованістю теплокомуненерго за природний газ та водоканалів за електроенергію.

Парламент також сьогодні пробачив "Антонову" борг у півмільярда гривень.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дмитра Капранова провели в останню путь оплесками: всі присутні плакали 18 апреля 2024

Дмитра Капранова провели в останню путь оплесками: всі присутні плакали. Фото і відео Прощання тривало три години, а на церемонію прийшло багато відомих друзів письменника

Софія Ротару показала свою маму, яка померла в 1997 році 18 апреля 2024

Софія Ротару показала свою маму, яка померла в 1997 році 17 квітня 2024 року вона могла б святкувати 104 роки

Дружина Остапчука показала найкращу вправу для сідниць та свою вагу 18 апреля 2024

Третя дружина шоумена Володимира Остапчука, блогерка і власниця салону краси Катерина, на відміну від інших, готується не до літа, а до зими.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

Комп-Сервис 5.0
Комп-Сервис

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше