Ще один перинатальний центр з’явиться у Києві: інформація з КМДА

6 декабря 2016

У Києві з’явиться ще один перинатальний центр, який планують створити на базі реконструйованого пологового будинку № 1. Цей пологовий має багату історію, скоро йому виповниться 100 років. Тож влада міста вирішила виділити кошти на його трансформацію у перинатальний центр.

Перший і поки єдиний у столиці перинатальний центр функціонує з 2012 року на базі пологового будинку № 7. Щороку в ньому допомагають народитися та вижити 450-м недоношеним дітям. Щодо планів на пологовий № 1, що знаходиться в Печерському районі Києва по вул. Арсенальній, 5, інформацію надав заступник голови КМДА Микола Поворозник. Представник столичної мерії повідомив, що в рамках проведення реформ медичної галузі у місті заплановано відкриття другого за рахунком перинатального центру, і цей пологовий підходить для даної мети найбільше. Одного подібного закладу для Києва явно мало, тому багато недоношених малюків втрачають шанси на життя.

Відповідно до світової статистики, кожна десята дитина народжується передчасно. В Україні щорічно народжується більше 20 тисяч недоношених дітей, 4 тисячі з них мають вагу менше, ніж 1,5 кг. Вижити вони можуть лише в перинатальних центрах, у звичайних пологових їхні шанси зводяться до мінімальних. Адже вирішальну роль в цьому питанні відіграє спеціальне обладнання, а також кваліфікація медичного персоналу.

Перинатальні центри стають все більш поширеними у світі. Це якісно новий рівень сучасного акушерства та гінекології, який став невід’ємною частиною медичної галузі у цивілізованих країнах. Такі заклади включають в себе клініку широкого профілю, де використовуються сучасні, передові медичні технології, проводяться консультації, лікування, реабілітація вагітних та породіль, новонароджених (у більшості випадків недоношених) дітей. Найважливіша різниця між перинатальними центрами та звичайними пологовими будинками – оснащеність найсучаснішим обладнанням, що дозволяє виходжувати дітей з різними вродженими вадами та критично малою вагою.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ріанна кардинально змінила імідж 19 апреля 2024

Тепер блондинка з чубчиком: Ріанна кардинально змінила імідж Свій стиль останнім часом зірка називає "недолугим"

Каньє Вест із дружиною з перебинтованими ногами влаштували побачення у Диснейледі. Фото 19 апреля 2024

Американський репер Каньє Вест та його чинна дружина Б’янка Сенсорі вкотре епатували появою на людях.

Експерти пояснили, що таке довідка про безаварійне водіння і кому вона потрібна 19 апреля 2024

Експерти пояснили, що таке довідка про безаварійне водіння і кому вона потрібна

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше