NASA опублікувало надчітке фото вкритого льодом супутника Юпітера

26 ноября 2014

Фахівці NASA опублікували нове високоякісне зображення супутника Юпітера - Європи. На картинці досить детально видно, як сателіт планети вкритий льодом.

Мозаїчне кольорове зображення місяця Юпітера було отримано ще в кінці 1990-х років за допомогою космічного апарата "Галілео". Після обробки зображення сучасними методами більшу частину Європи можна спостерігати у високій якості в реалістичному кольорі.

Варіації кольору по всій поверхні супутника пов'язані з геологічними відмінностями. Наприклад, ділянки, які зображені синім або білим, містять відносно чистий водяний лід.

Європа - один з чотирьох найбільших супутників Юпітера, за розмірами менший за Місяць. Поверхня Європи вкрита шаром льоду. Ряд учених припускає, що під крижаною кіркою - рідкий океан, у якому можливе життя.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Підписники Меган Фокс не впізнали її без мейкапу та запідозрили в вагітності 19 апреля 2024

Американська акторка Меган Фокс спантеличила підписників свого Instagram, поділившись рідкісним фото себе без макіяжу.

Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" 19 апреля 2024

"Ви заробляєте на війні". Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" Один із організаторів підтримує російських олігархів Михайла Фрідмана і Петра Авена

Наталі Портман прикрасила собою травневий випуск трьох глянців - італійського, французького та американського L'Officiel 19 апреля 2024

Американська акторка Наталі Портман прикрасила собою травневий випуск трьох глянців - італійського, французького та американського L'Officiel.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше