Американські фахівці вважають, що вільний графік роботи сприятливо впливає на здоров'я

1 февраля 2015

Вчені з університету Пенсільванії (США) прийшли до висновку, що робота за вільним графіком сприяє поліпшенню якості сну і, відповідно, сприятливо впливає на здоров'я. Що, в свою чергу, допомагає ефективно працювати, - пише "Вокруг света".

Стандартний графік роботи з 9 до 18 часто призводить до дисбалансу між неспанням і сном. Людина відчуває недолік сну, а недосип, в свою чергу, послаблює його здатність концентруватися, змушує відволікатися, повільніше обробляти інформацію і навіть робить більш вірогідними різні травми. Вчені провели дослідження, бажаючи з'ясувати, чи зміниться ситуація, якщо у працівників буде можливість самим контролювати свій режим роботи і відпочинку.

Аналіз даних 474 співробітників показав, що через рік після початку експерименту, ті, хто визначав свої робочі години самостійно, спали на 8 хвилин довше, ніж при звичайному жорсткому графіку. За їх відгуками, якість сну, при цьому значно покращувався. Найімовірніше, це відбувалося завдяки відразу декільком факторам.

Так, можливість найбільш гармонійно організовувати своє життя в цілому зменшує рівень стресу, а значить, дає можливість людині розслабитися і набратися сил під час відпочинку.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как выбрать мотард 18 апреля 2024

Взгляните на выбор мотарда с новой, захватывающей перспективы. Ведь выбор мотарда – это не просто акт покупки, это шаг в мир страсти, адреналина и абсолютной свободы на двух колесах

Букети з сухоцвітів: несподівано, креативно, розкішно! 18 апреля 2024

Коли ми говоримо про композицію з квітів, то у нашій уяві з'являються найрізноманітніші образи – розкішні букети з троянд, ніжні букетики з польових квітів, кошики з яскравими квітковими композиціями тощо

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мед-сервіс 0.2
Мед-сервіс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше