Астрономи знайшли величезного двійника Сатурна з гігантськими кільцями

28 января 2015

Астрономи з Нідерландів та США виявили у молодої гігантської екзопланети J1407 систему кілець, розміри якої приблизно в 200 разів перевищують кільця Сатурна.

Про дослідження повідомляється на сайті Рочестерського університету.

Спостереження астрономів свідчить про наявність у J1407 близько 30 кілець діаметром до 120 мільйонів кілометрів. В зоні кілець інтенсивно відбувається утворення супутників.

На це вказує виявлений вченими просвіт між кільцями, який може означати наявність у J1407 супутника розміром із Землю або Марс. Кільця складаються з каменів, пилу та астероїдів.

Коричневий карлик J1407 астрономи виявили ще в 2012 році. Він знаходиться в зоряній системі на відстані близько 417 світлових років від Землі. Вік системи оцінюється в 16 мільйонів років.

За словами астрономів, якщо замінити Сатурн в Сонячній системі J1407, то екзопланету з її кільцями було б видно на нічному небі з Землі краще, ніж Місяць.

Астрономи продовжать дослідження незвичайної системи. Вони вважають, що за кілька мільйонів років кільця навколо стануть тоншими, а на їхньому місці виникне кілька супутників.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зірка "Школи" на прикладі Франції присоромила українців із "не тією" щелепою 24 апреля 2024

Люди знають англійську мову, але не переходять: зірка "Школи" на прикладі Франції присоромила українців із "не тією" щелепою Акторка поділилася власним досвідом

Скандальна учасниця "Супермами" шокувала інформацією, що окупанти зробили з тілом її брата, який воював за Росію 24 апреля 2024

Скандальна учасниця "Супермами" шокувала інформацією, що окупанти зробили з тілом її брата, який воював за Росію Його застрелили у 2016 році

Єфросиніна пояснила, чому її та інших зірок варто пробачити за російську мову до 2022 року 24 апреля 2024

"Це війна Пушкіна проти Шевченка". Єфросиніна пояснила, чому її та інших зірок варто пробачити за російську мову до 2022 року Артистка згадала скандал із Соловій і споживання російського контенту серед українців

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ineed.ua 0.8
ineed.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше