Психологи стверджують, що алкоголь і любов діють однаково

23 мая 2015

Психологи з Бірмінгемського університету виявили масу спільних рис в тому, як на поведінку людини впливає алкоголь і окситоцин ("гормон любові").

Окситоцин — це гормон гіпоталамуса, що потрапляє в кров із задньої частки гіпофіза. Особливо активно він виділяється при контакті з шкірою іншої людини, а також при пологах та під час годування груддю (допомагаючи матерям встановити контакт з немовлятами).

Нещодавно вчені виявили, що окситоцин сприяє довірі, товариськості і щедрості і відіграє важливу роль в любовних відносинах. Примітно, що "гормон любові" пригнічує активність префронтальної і лімбічної кори головного мозку, що дозволяє людині ігнорувати страх, тривога і стрес.

Вчені узагальнили дані декількох десятків досліджень про окситоцині і алкоголі і виявили істотне подібність їх ефектів. При введенні окситоцину в ніс (у вигляді спрею) люди переживали ті ж відчуття, що і при вживанні алкоголю "для хоробрості".

Подібно спиртного, окситоцин також підсилює агресивність, почуття ревнощів і сприяє эгоистичному типу поведінки. Нарешті, обидві речовини усувають почуття страху, яке нерідко уберігає людину від реальної небезпеки, попереджають вчені.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Схудла на 45 кг і отримала 16 премій "Греммі": як змінилася співачка Адель, яка ще зовсім недавно не вірила в себе 29 марта 2024

Схудла на 45 кг і отримала 16 премій "Греммі": як змінилася співачка Адель, яка ще зовсім недавно не вірила в себе

Хадід в кежуалі й елегантний Купер засвітилися під час романтичної прогулянки (фото) 29 марта 2024

49-річний актор Бредлі Купер та 28-річна модель Джіджі Хадід поки не зробили офіційної заяви про себе як пару на світському івенті чи гламурному хіднику.

Telegram має тільки один плюс - Буданов 29 марта 2024

Голова Головного управління розвідки України Кирило Буданов на формі Kyiv Stratcom Forum 2024 висловив свою думку щодо Telegram.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Катерина Шухнина 5.0
Катерина Шухнина

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше