Путін хоче відключити Росію від глобального інтернету

23 сентября 2014

Російські оператори повинні будуть налаштувати обладнання так, щоб у разі надзвичайної ситуації російський інтернет можна було оперативно відключити від глобального.

Наступного тижня заплановано кілька заходів за участю високопоставлених російських чиновників, присвячених роботі російського сегмента мережі інтернет у надзвичайних ситуаціях.

Чиновники Мінкомзв'язку доповідатимуть Путіну про результати липневих навчань, метою яких було протестувати стійкість роботи інтернету на території РФ і запобігти порушення в умовах недружніх "цілеспрямованих дій".

Можливо, з доповіддю виступить і помічник президента Ігор Щеголєв, що займається в тому числі інформаційною безпекою. У результаті планується прийняти кілька рішень, що зміцнюють суверенітет російського сегмента всесвітньої мережі.

Зокрема, може бути запроваджено особливий порядок управління інтернетом, що передбачає можливість відключення Росії від глобальної мережі.

Навчання, проведені Мінкомзв'язку, показали, що рунет вразливий, і зараз обговорюються заходи з мінімізації ризиків, у тому числі і можливість тимчасового відключення рунету від зовнішнього світу, підтвердив співробітник спецслужб.

Про постійне відключення доступу в міжнародну мережу мова не йде, підкреслюють співробітники великого оператора зв'язку і некомерційної організації.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Блінкен назвав основного постачальника для ОПК РФ 19 апреля 2024

Зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, зазначив держсекретар США.

Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати 19 апреля 2024

"Як можна було так опуститись?" Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати Прихильники стверджують, що відповідний результат дав алкоголь і філлери

Аварійний тунель метро "Либідська" - "Деміївська": будівельники дісталися до його верхівки 19 апреля 2024

Аварійний тунель метро "Либідська" - "Деміївська": будівельники дісталися до його верхівки

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше