Американський військовий супутник вибухнув на орбіті

5 марта 2015

Військовий метеорологічний супутник США DMSP 5D-2/F13 вибухнув на орбіті з-за перегріву, викликаного збоєм у системі енергозабезпечення апарату.

Інцидент стався 3 лютого 2015 року, наприкінці лютого про це з'явилися повідомлення в пресі, проте представники ВПС США розповіли про подробиці інциденту тільки на початку березня. Супутник експлуатувався майже 20 років.

"Вік апарату становив 20 років, цей інцидент пов'язаний з неполадками в енергосистемі", - вказав представник ВПС США Енді Роук.

Як зазначається, при вибуху супутника утворилося 43 фрагмента космічного сміття. Супутник DMSP 5D-2/F13 був виведений в космос 24 березня 1995 року на орбіту з періодом обертання - 102 хвилини, маса апарату - 830 кілограмів. У 2006 році супутник був переведений в резерв метеорологічної орбітальної угруповання Пентагону, і його дані використовувалися для аналізу фактичного стану погоди, але не в цілях прогнозування.

Це не перший випадок вибуху метеорологічних супутників: у 2004 році вибухнув один з попередніх апаратів цієї серії DMSP 5D-2/F11, в результаті чого утворилося 56 фрагментів космічного сміття.

Військова метеорологічна програма "Програма 35" здійснюється в США з 1962 року. В цілому за цей час було проведено 59 запусків, з них 52 завершилися успішно. В даний час до складу сузір'я супутників цієї системи входять шість активних апаратів.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як використовується чорний кмин у косметології та у догляді за волоссям? 20 мая 2024

Дізнайтеся про використання чорного кмину у косметології та догляді за волоссям. Поради та рецепти для здоров'я і краси вашого волосся.

В мережі нагадали палку історію кохання принца Гаррі та Меган Маркл, які відзначають шосту річницю шлюбу 20 мая 2024

19 травня 2018 року принц Гаррі та Меган Маркл офіційно одружилися. Їхня історія кохання розпочалася із численних скандалів, які продовжуються й досі.

Прем'єр Естонії пояснила, чому союзники та світ мало допомагають Україні 20 мая 2024

Україна страждає від затримок і недостатніх поставок військової допомоги, які доводиться компенсувати самопожертвою українських солдатів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше