Нові археологічні знахідки довели, що Львів виходить зі слов'янських поселень

31 октября 2014

У центрі Львова археологи віднайшли поселення давніх слов'ян - представників празько-корчацької культури, якому більше тисячі років.

Помітили знахідку, коли почали копати котловани під будівництво готелю у середмісті. Археологи нині перевіряють кожну пригорщу викопаної з котловану породи: у землі можуть бути заховані справжні скарби.

Найбільше з ями дістали шматків керамічних виробів, саме за ними визначають приналежність поселення до тієї чи іншої культури. Ці уламки випаленої глини свідчать: люди, які тут жили у сьомому столітті, мали розвинуте ткацтво та гончарство, і були слов'янами.

"Це для нас є досить сенсаційним відкриттям і підтвердженням гіпотез інших, того, що Львів виходив зі слов'янських поселень і потім з давньоруського часу, тобто є тяжіння до цього періоду", - каже археолог Євген Ткач.

За цією ділянкою науковці пильно стежили, адже 22 роки тому неподалік знайшли поселення слов'ян датоване дев'ятим століттям. Щоправда, зберегти більшості знайдених тоді артефактів не вдалося. Тож як тільки на цьому місці стартувало будівництво готелю, почали свою роботу і археологи.

Будівництва не зупинятимуть, уже впродовж року тут планують звести чотиризірковий готель. Наразі домовилися, поки археологи не завершать дослідження - з ділянки їх не проганятимуть. Утім і будівельники робіт не припинили, працюють водночас із копачами.

До конфлікту з археологами, як це часто буває, цього разу не дійшло. Навпаки, замовники будівництва готелю навіть вбачають у такій співпраці вигоду - обіцяють частину артефактів розмістити у фойє нового готелю, у міні-музеї.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У США поліція застрелила школяра, який прийшов на уроки зі зброєю 2 мая 2024

Після інциденту дітей і вчителів ще кілька годин тримали у приміщенні школи, а навчальний процес має відновитися в п’ятницю.

61-річна Демі Мур подалася у сімейну відпустку в компанії дочок, онуки і друзів 2 мая 2024

Американська актриса Демі Мур подалася у сімейну відпустку в компанії дочок Румер, Таллули й Скаут, онуки Луетти, а також друзів.

Стало відомо, хто поставив номер alyona alyona & Jerry Heil для Євробачення-2024 2 мая 2024

Режисерка та кліпмейкерка, одеситка Таню Муіньо стала постановницею номера alyona alyona & Jerry Heil на Євробаченні-2024.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше