Якими будуть вокзали майбутнього: концепт британських архітекторів

26 июня 2014

Британські архітектори Крістофер Кристофі та Лукас Мазарраза запропонували концепт будівництва залізничного вокзалу майбутнього, реалізація якого може бути можлива не раніше 2075 року.

Найдивніше те, що вокзал буде вертикальним і зовні нагадуватиме звичайний хмарочос, до якого поїзди будуть під'їжджати не по землі, а в буквальному сенсі "дертися" по стінці.

За задумом дизайнерів, утримувати поїзди у вертикальному положенні планується за допомогою магнітних подушок. Не менш дивно і те, що внутрішнє оздоблення поїздів при цьому зможе швидко трансформуватися в потрібну позицію, в залежності від положення поїзда - вертикального або горизонтального.

Запускати надшвидкісні потяги, які будуть рухатися зі швидкістю 965 км/ч, планують з хмарочосів прямо в підземні тунелі. Для того щоб потрапити на такий поїзд, пасажиру доведеться сісти на ліфт і доїхати до необхідного поверху. Планируется, що кожен ліфт буде ходити тільки до певного поверху, що виключає довгі зупинки на шляху до мети.

Вокзал будущего_3
Hyper-Speed Vertical Train Hub

Всередині вокзалу, який дизайнери вирішили назвати Hyper-Speed Vertical Train Hub, розмістяться сервісні служби, каси і навіть офіси, паркінг, торговий центр, ресторан та інші заклади, необхідні для комфорту і зручності пасажирів.

Модель вертикального вокзалу дизайнери пояснюють тим, що в майбутньому багато мегаполісів зіткнутися з нестачею квадратних метрів і всі будівлі, втім, як і зараз, будуть гнати у висоту.

Наприклад, вже зараз вокзали з привокзальними територіями займають дуже багато місця. І це приносить великі проблеми з їх розміщенням, особливо в мегаполісі.

Вокзал будущего_2
Hyper-Speed Vertical Train Hub

Однак, модель такого вокзалу на часі є всього лише концептом. У найближчі десятиліття про будівництво Hyper-Speed Vertical Train Hub не може бути й мови.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, як alyona alyona після Євробачення-2024 на київському вокзалі зустріли. Відео 13 мая 2024

Реперка alyona alyona, яка у дуеті зі співачкою Jerry Heil 11-го травня виборола третє місце на конкурсі Євробачення-2024, повернулася до Києва.

Переможець Євробачення 2024 Nemo розбив кришталевий кубок прямо на сцені: як це було і чим закінчилась епічна історія 13 мая 2024

Переможець Євробачення 2024 Nemo розбив кришталевий кубок прямо на сцені: як це було і чим закінчилась епічна історія. Відео Учасник травмував палець

Дружина Зінченка замилувала фото з маленькими доньками в однакових сукнях 13 мая 2024

Дружина українського футболіста Олександра Зінченка Влада показала підписникам нові фото з доньками.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше