Concorde Capital та Ігор Мазепа в інтерв'ю Forbes

12 октября 2015

Інвестиційний клімат України за останні два роки помітно погіршився на тлі падаючої економіки, напружених взаємин із зовнішніми кредиторами, політичної нестабільності та ситуації на Сході країни.

Стрімких рішень потребують питання реалізації реформ, боротьби з корупцією та проблем судової системи. Підвищення привабливості країни в очах міжнародних інвесторів безпосередньо залежить і від процесу удосконалення нормативно-правового регулювання інвестиційної діяльності в Україні.

Треба зауважити, що іноземні інвестори відзначають окремі позитивні зрушення, серед яких деяка стабілізація валютного ринку, спрощення митного оформлення та торгівлі, підвищення рівня захисту прав інвесторів.

Ігор Олександрович Мазепа

З метою залучення іноземного капіталу зараз досить активно проводяться інвестконференції та бізнес-форуми. У тому числі, наприкінці вересня в Лондоні відбулася конференція «The Ukrainian Recipe: Reforms, Privatisation, Recovery», організована провідною інвестиційною компанією України Concorde Capital. Економічну ситуацію в Україні обговорили представники українського уряду, найбільших вітчизняних і зарубіжних компаній, хедж-фондів і світових фінансових інститутів.

Як підкреслив на заході генеральний директор Concorde Capital Ігор Олександрович Мазепа, основне завдання інвестиційних компаній - стати мостом між Україною та іноземним капіталом, щоб залучити необхідні кошти для відновлення економіки країни.

У цьому контексті, важливо відзначити, що роль держави, на сьогоднішній день, полягає в першу чергу в тому, щоб викорінити всі прояви корупції в економіці країни. Як тільки інвестори побачать, що клімат для вкладення їх коштів в Україні досить привабливий, прозорі і зрозумілі правила гри, проводяться реальні реформи, які дійсно будуть захищати права бізнесу, створювати умови для його розвитку і спрощувати приплив капіталу в Україну, тоді українські проекти отримають свій розвиток завдяки іноземним вкладенням.

Економічна криза та події на Сході країни спровокували масове закриття підприємств малого та середнього бізнесу на Україні. Основною причиною падіння попиту на споживчі послуги стало знизиження більше ніж у три рази купівельної спроможністі українців.

«Девальвація з 8 до 23 гривень за $ 1 призвела до того, що населення просто зубожіло. ...Купівельна спроможність впала, споживчий кошик подорожчав на 60%. А гривневі доходи залишилися тими ж. Відповідно, звалилися споживчі ринки. Україна традиційно була цікава інвесторам саме своїми споживчими ринками. 45 млн людей, які щось заробляли, і саме через них сюди йшли світові лідери багатьох індустрій», зазначив інвестиційний банкір, глава компанії Concorde Capital Ігор Мазепа в інтерв'ю Forbes.

Портал novosti.net.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Переможець Євробачення-2024 зворушливо звернулися до слухачів 13 мая 2024

Переможець Євробачення-2024, швейцарський співак Nemo, які ідентифікують себе небінарною особою, щиро звернулися до глядачів, які віддали за них свій голос у фіналі конкурсу, та зізналися, що розбили головний приз пісенного конкурсу, а також травмували палець.

Стали відомі 10 знаменитостей, які своїм прикладом спонукають поголити голову 12 мая 2024

"Це ніби звільняє". 10 знаменитостей, які своїм прикладом спонукають поголити голову Поголена голова – це більше, ніж стрижка. Це – заява

Мама екоактивістки Грети Тунберг виявилась зіркою Євробачення: у 2009 році виступала в Москві (відео) 12 мая 2024

Мама екоактивістки Грети Тунберг виявилась зіркою Євробачення: у 2009 році виступала в Москві. Відео Дівчину помітили на вулицях Мальме

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Italiavogs 5.0
Italiavogs

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше