Що варто знати про тонування волосся?

15 января 2022

Тонування волосся є полегшеним варіантом фарбування, при якому барвники не проникають всередину структури волосся. Таким чином, тонування не шкодить і не виснажує локони, а навпаки, оздоровлює їх, водночас покращуючи колір.

Яка принципова різниця між фарбуванням та тонуванням?

Надання кольору волосся за допомогою звичайної стійкої (перманентної) фарби відбувається шляхом глибокого введення фарбуючих пігментів (молекул фарби) у волосся. Це стає можливим лише після відкриття лусочок, якими покрита поверхня кожної волосини. При проникненні у внутрішню структуру волосся пігмент фарби хімічно взаємодіє з натуральним пігментом, що знаходиться у волоссі і надає їм певний колір.

Тонування волосся, на відміну від фарбування, по праву вважається максимально щадливою процедурою для локонів. Принцип дії тонувального складу дуже відрізняється від дії фарби. Тонік не проникає у середину волосся, а діє поверхнево. При цьому тонувальний склад ще й насичує локони вітамінами і потрібними протеїнами, особливо коли мова йде про фарбоване або пошкоджене волосся.

В яких випадках необхідне тонування?

Якщо, наприклад, ваше волосся було освітлене, з'являється можливість утворення жовтизни або неприємного жовтуватого відтінку. Цю проблему легко вирішити, скориставшись фіолетовим тоніком. Пігмент фіолетового кольору повністю прибере жовтий ефект і надасть шевелюрі попелястий відтінок. Ту ж пораду можна дати тим жінкам, у яких з'явилася сивина у волоссі.

Якщо волосся зазнало меліровки, в результаті чого стало сухим, або його колір вас вже перестав задовільняти, варто звернутися до фахівця за послугою інтенсивного тонування. Виконуючи таку процедуру раз на тиждень, ви повернете своєму волоссю блиск і красивий колір, що переливається.

Переваги тонування та його недоліки

Тонування має масу переваг у порівнянні з травмуючим волосся фарбуванням тому, що тонувальні склади:

  • м'яко впливають на волосся, роблячи локони живими, еластичними та блискучими;
  • позитивно впливає на покращення стану та здоров'я волосся завдяки наявності поживних елементів та спеціальних добавок, складених за інноваційними формулами;
  • приховують межі між фарбованим волоссям та прикореневою частиною шевелюри;
  • тримаються на волоссі протягом тижня, тому щоразу у жінки з'являється можливість вибирати новий тонувальний колір.

Прийнявши рішення про проведення тонування, варто усвідомлювати наступне:

  • природний колір не повертається після того, як тонік вимивається з волосся;
  • тонування змінює колір волосся лише на кілька тонів, тому кардинальної зміни кольору таким чином досягти не вийде, і якщо ви бажаєте принципових змін, доведеться попередньо освітлювати волосся перманент-фарбою;
  • протоноване волосся швидко втрачає свій відтінок, а сиве стає видно вже через кілька днів після процедури (особливо швидко «відходить» колір у зимову пору року, чому сприяє носіння шапки);
  • для освітлення волосся виконувати процедуру тонування не рекомендується, оскільки колір у результаті виходить брудний або «запилений».

Корисна інформація щодо тонування

Для успішного тонування дотримуйтесь деяких нескладних правил, щоб отримати бажаний результат.

Поради щодо тонування:

  1. Наносіть свіжоприготовлену суміш для тонування тільки на ретельно помите, ще вологе волосся, щоб молекули барвника пігменту міцно закріпилися на їх поверхні;
  2. Дотримуйтесь інструкції, яка додається до кожного тону для волосся. Використовуйте пом'якшувальні та доглядаючі засоби тієї ж фірми для післятонувального догляду за волоссям;
  3. Після закінчення дії тоніка його необхідно змивати з волосся за допомогою теплої води, без використання шампуню;
  4. Не можна проводити тонування на волоссі, яке раніше (за два місяці або пізніше) було пофарбоване за допомогою хни або басми, тому що в результаті може вийти непередбачуваний результат, який візуально погано виглядатиме і зіпсує весь образ.

При правильному проведенні тонування, яке може бути гарантовано тільки при зверненні до професіонала, результат настільки подобається клієнткам салону краси, що вони надовго відмовляються від звичайного фарбування, що травмує, яке може висушити волосся або надовго порушити його структуру.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олександра Заріцька зізналася про що думає під час тренування в залі 26 апреля 2024

Солістка гурту Kazka Олександра Заріцька, яка ще восени взялася за спорт, продовжує будувати сильне тіло.

Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я 26 апреля 2024

Її зачіски шокували світ. Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я На початку пісенної кар'єри Біллі Айліш "зачепила" публіку своїм синім волоссям

Безопераційне лікування катаракти: лікар-офтальмолог розповів, чому це неможливо 26 апреля 2024

Реклама в соцмережах і народні цілителі переконують, що катаракту можна повністю вилікувати без операції. Люди у відчаї купують "ліки" або використовують народні рецепти, які не мають доказової бази, і сподіваються на диво. Але таким чином вони втрачають час, дозволяючи незрілій катаракті трансформуватися в перезрілу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ineed.ua 0.8
ineed.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше