Як підписати договір з НСЗУ: вимоги та перелік документів

16 февраля 2022

Будь-яка лікарня України може укласти договір з НСЗУ, щоб її пацієнти змогли безкоштовно отримувати медичну допомогу. Підписати документи можуть не тільки державні лікарні, але й приватні.

Вимоги до лікарень

Національна служба здоров’я України висуває певні вимоги до лікарень. По-перше, медичний заклад повинен мати ліцензію на здійснення медичної практики. Крім цього, існують наступні вимоги:

  • у випадку з державним закладом – автономізація;

  • підключення установи до сервісу eHealth;

  • певне матеріально-технічне обладнання.

Лікарня або ФОП, які бажають підписати договір, повинні мати ЕЦП. Всі договора заключаються дистанційно. Для цього використовується система eHealth. Якщо в закладі охорони здоров’я немає комп’ютерів, то зробити це неможливо.

НСЗУ також може співпрацювати з аптеками. Адже в них є програма “Доступні ліки”, яка пропонує деяким категоріям громадян отримати безкоштовні медичні препарати. Їх вартість аптеці компенсує Національна система здоров’я. Щоб укласти договір, заклад теж повинен бути підключений до системи eHealth.

Етапи укладання та основні умови договору

Підписання документу здійснюється в декілька етапів:

  1. Розмістити оголошення про укладання договору на сайті НСЗУ. Також треба прикріпити заяву, в якій вказати інформацію про заклад та його керівника.

  2. Дочекатися, поки Національна служба розгляне всю документацію. Цей період може тривати до 30 днів. Якщо в заяві виявлені деякі недоліки, то на їх виправлення надається близько 3-5 днів.

  3. Після узгодження всіх деталей підписується договір за допомогою ЕЦП керівника лікарні.

В договорі будуть вказані всі необхідні дані. Там буде перераховано перелік послуг. Вказується фактична адреса надання медичних послуг. Також будуть прописані права та обов’язки сторін.

Строк дії документу установа охорони здоров’я може вказати на свій розсуд. У договору є типова форма, яка повинна дотримуватися.

Після укладання лікарня або аптека може отримати багато послуг безкоштовно. НСЗУ буде перераховувати кошти на рахунок клініки. З цих грошей медичний персонал отримує заробітну плату за лікування та обслуговування хворих.

На сьогоднішній день з НСЗУ уклали договір більше 3000 закладів охорони здоров’я, що дозволяє надавати невідкладну та планову допомогу всім категоріям громадян. До того ж, отримати безкоштовні послуги можна навіть при коронавірусній інфекції, що у теперішній час дуже актуально.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Google посилює захист смартфонів від крадіжок 18 мая 2024

Google посилює захист смартфонів від крадіжок

Клопотенко показав швидкий рецепт снеку з весняного цвіту 18 мая 2024

Шефкухар та ресторатор Євген Клопотенко точно знає, що приготувати смачну страву можна навіть з безкоштовних продуктів.

У Києві під час пожежі у квартирі загинули двоє людей 18 мая 2024

У Києві під час пожежі у квартирі загинули двоє людей

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Анатолий 5.0
Анатолий

Отзывов: 6

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше