Як не вигоріти it рекрутеру

28 декабря 2023

У будь-якій професії варто памʼятати про work/life balance. “Що це?” - спитаєте ви. Це гармонійний розподіл часу на особисте цікаве життя та роботу, яка крім всього іншого приносить задоволення (https://evotalents.com/uk). Зважаючи на те, що зазвичай рекрутери працюють віддалено, буває досить складно знайти ту саму омріяну золоту середину. То що ж робити, аби завжди бути продуктивним, сповненим енергії та не захотіти одного дня кинути той рекрутинг? 

  1. Перш за все, важливо постійно змінювати місце роботи. Якщо ви працюєте з дому, ідеально було б облаштувати невеликий кабінет. Якщо ж такої змоги немає, варто працювати у різних кімнатах кожного дня. Таким чином на вас не будуть тиснути стіни. Якщо ви полюбляєте працювати поміж людей, не забувайте виходити до найближчих кавʼярень та нетворкінг-простірів.  
  2. По-друге, необхідно чітко визначити час, який ви приділяєте роботі, а в який відпочиваєте та займаєтесь власними справами. Наприклад, ви знаєте, що найбільш продуктивні у першій половині доби. Тоді буде доречним прокинутись раніше, попрацювати, зробити все основні справи, смачно пообідати і вже потім спокійно відпочивати або приділяти час родині. І навпаки - ви можете залишити ранок собі, аби прочитати книгу, випити смачну каву, зайнятися йогою або відвести дітей до школи, а вже после обіду почати працювати. Головне тут - продуктивність. Тож поміркуйте, що відгукується краще.  
  3. Пункт три: не забувайте про фізичну активність. Коли цілий день сидиш на одному місці за ноутбуком, і там місяць за місяцем, наші тіла починають створювати спротив такому способу життя. Хвора спина, шия, зайва вага. Вкрай важливо знайти для себе активне хобі, яке буде приносити задоволення та відволікати вас від робочих справ. Навіть півгодинна прогулянка може допомогти позбутися стресу та фізичного дисбалансу. 

Мітинг

Для багатьох людей зазвичай найбільш складними у роботі є мітинги - тобто офлайн або онлайн зустрічі з іншими людьми. Часом ви навіть не знаєте, з ким саме сьогодні вам доведеться спілкуватись. Саме тому аби не вигоріти від постійних нервів та напруги, варто навчитися правильно готуватися до мітингів. Тоді рівень кортизолу в організму впаде і вам буде куди легше спілкуватися навіть з незнайомцями. 

Ось, що необхідно зробити, аби ваш мітинг пройшов спокійно: 

  • Подивитися список учасників, спробувавши запамʼятати їх імена та обличчя. Так вам буде легше орієнтуватися;
  • Розібрати тему зустрічі. Підготуйте питання, якщо вони у вас виникають. Підготуйте свою частину промови у випадку своєї прямої участі як спікера;
  • Не боятися бути собою. Зазвичай надмірна серйозність та формальності вбивають легкість бесіди. Спробуйте поводитись невимушено, природньо. Легша посмішка ніколи не завадить, навіть якщо питання обговорення ну дуже важливе. 

Дей офф

Ніхто б не міг подумати, проте вихідні теж необхідно проводити правильно. Що ми маємо на увазі? Повністю відключитися від робочих чатів, вимкнути звук на телефоні та насолоджуватися вільним часом. Є так багато речей, які ви колись хотіли зробити. Це той самий час! З іншого ж боку, родина 100% сумувала за вашою присутністю, то приділить їм свій час. Нехай це буде лише година, але година якісного спілкування. Не намагайтесь встигнути за два дні закінчити роботу, яка висить над вами. Краще виділяйте кожен робочий день на півгодини більше часу для роботи і поступово розбирайтеся з тим, що не встигли. 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Данія надасть Україні другу партію літаків F-16 16 сентября 2024

Точна дата і кількість винищувачів у нових поставках залишаються засекреченими з міркувань оперативної безпеки.

У двох районах Курської області оголосили обов'язкову евакуацію 16 сентября 2024

Населені пунктів даних районів знаходяться у 15-кілометровій зоні, що прилягає до кордону з Україною.

Google Pixel 9 Pro Fold легко скласти екраном назовні, але після цього працювати смартфон не буде 16 сентября 2024

Google Pixel 9 Pro Fold легко скласти екраном назовні, але після цього працювати смартфон не буде

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

КЛО Глеваха 0.1
КЛО Глеваха

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше