Чому пазли є символом аутизму?

10 декабря 2016

Пазли в усьому світі вважаються символом аутизму. Така символіка використовується багатьма компаніями та громадськими організаціями, щоб показати суспільству, що вони підтримують людей з аутизмом. Тож чому саме пазли асоціюються з аутизмом?

Все почалося 23 січня 1962 року, коли група батьків, що були вже у відчаї, зібралася в одній лондонській вітальні задля обговорення проблем своїх дітей та сімей. У той час аутистам жилося дуже непросто: їх називали неповноцінними, такими, що не піддаються навчанню, їм та їхнім батькам не було куди звертатися за допомогою. Саме цей день вважається датою створення Національного товариства аутизму Великобританії, що стало першою у світі організацією, яка захищала права та інтереси аутистів.

У ті не такі вже й далекі часи у Великобританії та й в усьому світі дітям-аутистам ставилися страшні діагнози: психоз, шизофренія тощо. Аутизм сприймали як чергову ваду розвитку. Суспільство часто було жорстоким, була поширена думка, що аутизм розвивається у тих дітей, чиї батьки холодні та відсторонені, тобто, вся вина перекладалася на сім’ю та оточення, а не на генетичні схильності. Діагноз «аутизм» було майже нереально отримати, а навчали хоча б чомусь у спеціальних школах лише тих дітей, яких спеціальна комісія визнавала такими, що піддаються навчанню. Доля решти була страшною – їх відправляли в установи, де практично не було педагогів і де ними ніхто по суті не займався.

Національне товариство аутизму швидко розвивалося, кількість його членів неухильно збільшувалася. Формувалася мережа спеціалістів, які знали, як займатися з аутистами, з’являлися публікації у ЗМІ, відкривалися школи для дітей-аутистів. Саме тоді і був розроблений логотип організації – шматок пазлу, всередині якого була дитина, що плаче. Цей логотип розробив Джеральд Гассон, який теж мав дитину-аутиста. Він зазначав, що пазл не схожий на інші комерційні чи благодійні логотипи. З цього часу аутизм у всьому світі асоціюється з таким символом, як пазл.

Значення пазлу тут наступне: діти з аутизмом мають властивості, які ставлять суспільство у глухий кут, ізолюючи їх від людських взаємовідносин. З таким діагнозом важко знайти своє місце в загальній картині навколишнього світу. Дитина, що плаче, мала нагадати, що аутисти страждають від своєї особливості.

2002 року Національне товариство аутизму змінило свій логотип. На сьогодні організація допомагає не лише дітям, а й дорослим аутистам. До того ж, суспільство цивілізованих країн робить все для того, щоб ці особливі діти та їх батьки більше не плакали, даній проблемі приділяється багато уваги у світі.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

 

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олександра Заріцька зізналася про що думає під час тренування в залі 26 апреля 2024

Солістка гурту Kazka Олександра Заріцька, яка ще восени взялася за спорт, продовжує будувати сильне тіло.

На Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції 26 апреля 2024

Завдав близько 40 ударів ножем: на Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я 26 апреля 2024

Її зачіски шокували світ. Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я На початку пісенної кар'єри Біллі Айліш "зачепила" публіку своїм синім волоссям

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Визиум 4.7
Визиум

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше