Що робити, якщо в немовляти лущиться шкіра: поради експертів

21 декабря 2018

Часом після пологів мама може помітити, що в малюка червоніє та лущиться шкіра на деяких ділянках тіла. Які причини та що робити з цією проблемою, знають фахівці з догляду за чутливою шкірою французького бренду Мікса.

Почервоніння, лущення, сухість шкіри новонароджених

Одразу після пологів шкіра малюка починає активно адаптуватися до навколишнього середовища. Це проявляється в тому, що епідерміс стає значно сухішим, а на його поверхні починають швидко відділятися відмерлі частинки, чого не відбувалося в утробі матері.

“Зазвичай добре допомагає зволожуючий крем для немовлят, та слід приділити більше уваги догляду за шкірою, залежно від її стану. Червоною шкіра немовляти буває в перший місяць життя, і це не залежить від зовнішніх факторів, а є результатом пологової діяльності. Лущення виникає через надмірну сухість, так в більшості випадків не заважає дитині, хоч якщо не пом’якшувати шкіру, на загрубілих місцях (суглоби стіп, коліна, лікті) через це можуть з’явитися тріщини - це вже і боляче, і небезпека через можливу інфекцію. Тому навіть якщо кроха, на вашу думку, не скаржиться на лущення, прибрати його все одно треба,” - радять фахівці бренду Mixa.

Як і коли треба мастити шкіру немовляти кремом

Догляд за шкірою тіла для малюків першого року життя - це щоденний ритуал, який не можна пропускати. Якщо з’являється чутливість, сухість та лущення, то доглядати шкіру треба двічі на день, а особливо сухі місця змащувати зволожуючим кремом 4-5 разів.

Для цього підійде олійка для тіла, лосьйон або крем на основі гліцерину, з умістом декспантенолу, рослинних олій (мигдалевої або кунжутної, після 1 року - оливкової) та екстрактів рослин. також добре допомагає кольдкрем для дітей або чистий ланолін, який слід наносити не на все тіло, а на малі ділянки із найсильнішим лущенням.

Олійку можна додавати до ванни під час купання, а потім на суху шкіру додатково наносити крем. Слідкуйте лише, аби взимку дитина не змерзла під час того, як ви мастите її кремом (який слід підігріти на бані чи в мікрохвильовці). Влітку не треба мастити багато олії в спеку, щоб не спровокувати перегрів малюка. Наносьте олію чи жирний крем дуже тонким шаром і лише на уражені місця.

Найчастіше шкіра лущиться на суглобах, а якщо ви помітили почервоніння та якісь проблеми під підгузком на сідничках, то це може бути пелюшковий дерматит, при якому зволожувати шкіру не можна, а слід сушити її за допомогою судокрему чи інших лікарських засобів.

Уважно доглядайте свого малюка, і його шкіра буде здоровою!

Hronika.info

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Джеймс Вебб" виявив найкращий доказ існування атмосфери у схожої на Землю планети за межами Сонячної системи 10 мая 2024

"Джеймс Вебб" виявив найкращий доказ існування атмосфери у схожої на Землю планети за межами Сонячної системи

У Києві легковик на швидкості збив бетонний стовп: є постраждалий 10 мая 2024

У Києві легковик на швидкості збив бетонний стовп: є постраждалий. Фото і відео Обставини та причини автопригоди встановлять правоохоронці

В Ірані заговорили про можливість розробки ядерної зброї 10 мая 2024

На початку 2000-х років верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї видав указ, який забороняє створення ядерної зброї.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше