Чи варто купувати настінний годинник?

16 февраля 2024

Фахівці вважають, що перші настінні годинники з'явилися у Великобританії у XVI столітті. На відміну від сучасних пристроїв вони мали лише годинникову стрілку. Втім, з огляду на швидкість життя тих часів, цього було цілком достатньо. Звичайно ж, з моменту появи такі годинники вважалися елементом розкоші та високого статусу власника, що зумовлювало їх розкішний зовнішній вигляд.

З часом дизайн годинника змінювався. По-перше, на циферблатах з'явилася хвилинна стрілка, а по-друге, годинник обзаводився додатковими елементами декору. Так, наприклад, у XIX столітті особливу популярність набули розкішно оформлені механізми з маятниками. Зауважимо, що паралельно з настінними варіантами годинників розвивався і напрямок компактних механізмів, які можна було носити при собі.

Настінний годинник як елемент дизайну

У колишні часи, про які ми мимохідь згадали, годинник був практично єдиним визначником часу. На сьогоднішній день, коли на кожному кроці знаходяться пристрої, за допомогою яких можна дізнатися котра година, виникає питання: чи потрібний настінний годинник, якщо час показують не тільки ноутбуки та смартфони, але навіть холодильники та кухонні плити?

Так, дійсно, сьогодні цей пристрій певною мірою втратив свою функціональність, але при цьому набув істотної естетичної ваги в дизайні приміщення. Тому дуже важливо перед тим, як купити годинник на стіну, визначити наскільки той, чи інший варіант впишеться в загальну дизайнерську концепцію приміщення.

Як можна урізноманітнити інтер'єр за допомогою настінного годинника?

Залежно від конструктивних особливостей, існує кілька видів настінних годинників:

  • механічні – класика жанру, що ґрунтується на роботі пружинного механізму;
  • кварцові – простий та точний механізм, що приводиться в дію батарейкою;
  • електронні – годинники, що мають замість традиційного циферблату зі стрілками цифрове табло.

Зауважимо, що для настінного варіанта переважно використовуються за рахунок легкості конструкції , зручності використання та варіативності дизайну кварцові пристрої.

З точки зору дизайну, розрізняють кілька основних стилів настінного годинника:

  • класичні з циферблатом, стрілками та римськими (арабськими) цифрами;
  • годинник із декоративним циферблатом, прикрашеним різними зображеннями;
  • мінімалістичний дизайн.

Матеріали, з яких виготовлений настінний годинник, можуть додати особливу родзинку в декор. Дерево, метал, скло, текстиль – кожен матеріал надає унікальної текстури та характеру. Наприклад, настінний годинник з натурального дерева надає теплоти і затишку, тоді як мінімалістичний годинник з чіткими лініями може додати сучасного акценту.

Настінний годинник може стати центром уваги в приміщенні. Вибравши годинник з унікальним дизайном, або незвичайною формою, ви створите фокус, який приваблюватиме погляди гостей і робитиме ваш інтер'єр більш незабутнім. Наприклад, великий настінний годинник з металевими елементами може стати чудовим акцентом у вітальні. 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як вибрати комбінезон для дитини? 19 октября 2024

Мабуть, найоптимальнішим видом верхнього одягу для осінньо-зимового сезону можна вважати комбінезон, який лагідно огорне вашого малюка зі всіх боків і захистить його від опадів та вітру

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

Как выбрать идеальный послеоперационный бандаж: советы врача 11 октября 2024

Послеоперационный бандаж — важное средство для поддержки и защиты тканей после хирургического вмешательства. Его правильно подобранное использование способствует ускорению заживления

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше