Для чого призначена термостійка фарба?

13 октября 2023

Термостійка фарба відрізняється від звичайної складом. Звичайна фарба складається з двох основних компонентів – основи, в якості якої використовується олійна або нітрофарба, і пігменту, що фарбує. Якщо поверхню, пофарбовану звичайною фарбою, нагріти, з'явиться сильний отруйний запах, а сам барвник змінить колір. З цієї причини для обробки предметів, що сильно нагріватимуться, використовується термостійка фарба, яка надійно захищає метал від корозії та руйнування.

Термостійку фарбу доцільно використовувати для фарбування різних предметів, серед яких:

  • печі;
  • каміни;
  • радіатори та інші опалювальні прилади;
  • димарі;
  • трансформатори;
  • двигуни;
  • мангали і т.д.

Як правильно вибрати фарбу?

Асортимент термостійких фарб досить широкий, тому для правильного вибору необхідно взяти до уваги такі параметри:

1. Гранична температура. Стандартні термостійкі фарби зазвичай витримують розігрів до 450°C, але для печей, наприклад, цього недостатньо. В даному випадку потрібно вибирати термостійку емаль, яка здатна витримувати температуру понад 600°C.

2. Наповнювач. Вибираючи фарбу з підвищеною жаростійкістю, зверніть увагу на те, що до її складу повинна входити цинко-алюмінієва пудра. У такому випадку фарба буде здатна витримувати нагрів вище 500°C.

3. Основа. Фахівці рекомендують вибирати фарбу на основі води або розчинника – у цьому випадку вона не буде при нагріванні виділяти отруйні випари і забезпечить пофарбованій поверхні можливість зберігати свої властивості навіть за найвищих температур.

4. Антикорозійні властивості. Якщо ви збираєтеся застосовувати термостійку фарбу для обробки поверхонь, що знаходяться в умовах підвищеної вологості, вибирайте фарбу з антикорозійними властивостями, що одночасно забезпечить пофарбованим поверхням захист від іржі.

Важливо відзначити, що багато термостійких фарб є універсальними – їх можна наносити на будь-яку поверхню, в тому числі і на скло.

Також необхідно враховувати, що термостійкі фарби відрізняються за призначенням:

  • для житлових приміщень та побутових потреб – у цих умовах зазвичай не присутнє нагрівання більше 100°C, тому цілком можна вибирати матеріал на основі акрилових або епоксидних смол;
  • для промислових потреб – в умовах виробництва нагрівання може здійснюватися і до 700°C, так що у складі фарби повинні бути силіконові смоли.

Що стосується вибору кольору, то оптимальними є сріблястий та чорний. Чорні поверхні ефективно та швидко нагріваються, вони є чудовим вибором для фарбування печей. Срібляста фарба швидко сохне, привабливо виглядає та відрізняється стійкістю до іржі. А ось для фарбування каміна, наприклад, можна використовувати в якості варіанту червону глянсову емаль, яка виглядатиме дуже ошатно.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

Блог про життя українською на "LooP" 14 октября 2024

L.org.ua — це український онлайн-ресурс, що ставить за мету надавати своїм читачам якісний, корисний і зрозумілий контент на різноманітні теми

Де купити корпус для підшипника? 11 октября 2024

Корпус являє собою спеціальний технологічний вузол, в який встановлюється підшипник. Він використовується для фіксації в заданому положенні валів обертання машин та виробничих механізмів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Olvica.net 4.8
Olvica.net

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше