Який ламінат краще обирати?

22 февраля 2024

Ламінат на сьогоднішній день є одним із найпоширеніших підлогових покриттів, і завоювати таку популярність йому допомогли унікальні властивості, про які йтиметься нижче. Не всі знають, що цей дивовижний матеріал був винайдений у Швеції наприкінці минулого століття, а точніше – в середині 80-х років, і з тих пір він міцно завоював симпатії користувачів по всьому світу, в тому числі і в нашій країні.

Що являє собою ламінат?

  Ламінатна дошка складається з кількох шарів:

  • верхня частина дошки, що оформлена декоративним паперовим шаром, захищена покриттям з акрилової смоли, або меламіну і має особливу міцність до стирання та механічних пошкоджень, а завдяки декоративному шару, що забезпечує деревну текстуру та візерунок поверхні, забезпечується зовнішня привабливість ламінату;
  • середній шар складається з плити високої щільності та служить основою дошки, в даному сегменті ламінату розміщується замковий пристрій, завдяки якому дошки можна зручно, міцно та без зазорів з'єднувати між собою у суцільний масив;
  • нижній шар складається з паперу, який просочений смолою, він захищає дошку від деформацій та підвищує її жорсткість.

Завдяки можливості імітувати текстуру та колір дорогих порід дерева, ламінат в деяких випадках може перевершувати в естетичному та практичному плані натуральну паркетну дошку, особливо якщо цей натуральний паркет не відрізняється високою якістю.

На що звернути увагу під час вибору ламінату?

Приступаючи до вибору ламінату, слід звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд матеріалу, але і на його міцність, яка знаходить вираз у градації на класи – чим вищий клас, тим дорожчий ламінат. Фахівці рекомендують обирати ламінат 32 класу: https://holz.ua/ua/pol/laminat/shopby/class-32,  що є компромісом між ціною та якістю. Такий матеріал має цілу низку переваг, серед яких:

  • широка палітра текстур, малюнків та відтінків, що дозволяє вписати це покриття в будь-який дизайн приміщення;
  • високий ступінь міцності та стійкості до механічних пошкоджень;
  • довговічність, високі експлуатаційні якості та простота догляду за підлогою;
  • можливість монтажу на будь-яку основу/поверхню;
  • прийнятна ціна.

Цей клас ламінату може використовуватися для монтажу як у житлових, так і у комерційних приміщеннях. Замовити ламінат 32 класу можна на сайті інтернет-магазину Holz, обравши відповідну товарну позицію в каталозі. Після оформлення покупки, матеріал буде у найкоротший термін доставлений Новою поштою у будь-який населений пункт України.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Хезболла пообіцяла "мститися" за вибухи пейджерів 18 сентября 2024

Вибухи пейджерів сталися на півдні Лівану, в південних передмістях Бейрута, відомих як Дахіє, та в східній долині Бекаа - усі ці місця є опорними пунктами Хезболли.

Демі Мур вийшла на червону доріжку з трьома доньками від Брюса Вілліса, не схожими одна на одну 18 сентября 2024

Демі Мур вийшла на червону доріжку з трьома доньками від Брюса Вілліса, не схожими одна на одну. Рідкісні фото Зірка презентувала новий фільм "Субстанція"

Зірка "Гаррі Поттера" зʼявиться в новому сезоні "Бріджертонів": яку роль їй відвели 18 сентября 2024

Зірка "Гаррі Поттера" зʼявиться в новому сезоні "Бріджертонів": яку роль їй відвели Головна лиходійка сезону не даватиме спокою усім

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше