Індивідуальний ландшафтний дизайн у різноманітті стилів

11 марта 2024

Існує чимало способів облагородити присадибну ділянку, зробити її візуально унікальною і при цьому функціональною, зручною для використання. Гармонійно підібраний ландшафтний дизайн – це основа затишного перебування в домашній обстановці будь-якої пори року, можливість здивувати та захопити гостей. Вже на передпроектному етапі опрацьовуються не лише елементи інженерних мереж, а й благоустрою, стилі.

Що впливає на вибір стилю  

Яким би індивідуальним не був дизайн проект (https://www.3dground.biz/), він передбачає чітке стилістичне рішення на основі створеної концепції, яка у свою чергу складається з урахуванням особливостей території. Отже, під час вибору стилю зазвичай керуються такими елементами:

  • Розмір майданчика. Не всі стилістичні концепції однаково добре виглядають на різних за площею ділянках. Йдеться насамперед про компактні присадибні території. На них не можна, наприклад, повною мірою реалізувати середземноморську екзотику. Але є ідеальне рішення – еклектика. Включення в ландшафтний дизайн проект елементів інших стилів дозволяє надати незвичайний зовнішній вигляд прибудинкової території, що запам'ятовується. Також недоречним буде одноформатне використання на великих ділянках, наприклад, сільського стилю. Але створення індивідуальної концепції із застосуванням об'єктів цього та інших суміжних декоративної візуалізації стилів (етно, прованс, еко) дозволить зробити яскраві ефекти.
  • Архітектурні особливості будинку, супутніх будівель (лазня, гараж тощо). Необов'язково ідеальне дотримання стилістики наявних споруд. Але ландшафтний дизайн двору повинен уникати суперечності, конфлікту стилів, припускати гармонію. Це можливість наголосити на архітектурних особливостях, розставити візуальні акценти.
  • Склад грунтів та складність рельєфу. Саме ці компоненти визначають майбутній план з озеленення, набір видів та найменувань рослин, чагарників, дерев, роботу з природними об'єктами (водоємами, водоспадами) , пагорбами тощо).

Популярні універсальні стилі

Прихильників класики не зменшується незалежно від розмірів ділянки. Акуратний ландшафт двору, симетрія, квітники-арабески, фонтани, скульптури, боскети завжди модні. На противагу йому створює ілюзію природної природності пейзажний стиль відомий асиметрією, різноманітністю рослин. Він підходить для складних рельєфів із природними або штучними водоймами.

Сільський стиль не дає ефекту урочистості, помпезності. Він спрямований на практичність, використання натуральних матеріалів, відтінків та МАФ. Яскраві квіти поруч із фруктовими деревами – це традиційне прагнення поєднання непоєднуваного. На відміну від нього, прованс привносить витонченість і красу. Фіолетовий та бузковий кольори, аромати пряних трав, гроти, арки, фонтани створюють відчуття комфорту та затишку.

Підготовлений та реалізований компаніями типу 3D GRAUND ландшафтний дизайн ділянки в Києві дозволяє оформити присадибну ділянку в будь-якому стилі від традиційної до традиційної до сучасного. При цьому в кожному випадку це буде індивідуальне рішення, спрямоване на створення максимально затишного та декоративно-привабливого простору.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як підібрати «правильний» ноутбук? 14 октября 2024

На сьогоднішній день, напевно, складно знайти сім'ю, де б не було бодай одного комп'ютера. Причому останнім часом для вирішення більшості завдань все більше використовуються ноутбуки, які продовжують нарощувати свою популярність

Блог про життя українською на "LooP" 14 октября 2024

L.org.ua — це український онлайн-ресурс, що ставить за мету надавати своїм читачам якісний, корисний і зрозумілий контент на різноманітні теми

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту 8 октября 2024

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту: співак злякався, але не відійшов. Відео Подібну акцію він робив на Олімпійських іграх 2024

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Обережно шахраї 0.1
Обережно шахраї

Отзывов: 1

Olvica.net 4.8
Olvica.net

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше