Вертикальні радіатори опалення – нове слово у світі опалювальних систем

13 августа 2023

Нові реалії побудови житла вимагають нових технологічних рішень в різних областях. Після того, як багато жителів великих міст перебрались у оселі із панорманими вікнами, стало зрозуміло, що стандартні радіатори:

  • немає куди монтувати,
  • вони не справляються із поставленими задачами по обігріву приміщення, бо норми теплообміну у квартирах із панорманим склінням відрізняються від стандартних квартир із цегляними зовнішніми стінами.

Не варто також відкидати естетичний фактор, аже останнім часом вертикальні радіатори красуються на фото усіх модних інтер'єрів.

Отже давайте разом розбиратись, що таке вертикальний радіатор, яким він буває, як його вибрати і які функції він виконує «на відмінно».

В залежності від конструкції вертикальні радіатори опалення розподіляються на секційні і панельні. Відмінність уже міститься у назві – перші являють собою окремі секції нагрівальних елементів і мають просту конструкцію. Вони гнучкі з точки зору пристосування їх у приміщенні, також за допомогою секційних радіаторів можно більш точно розрахувати і облаштувати необхідну нагрівальну потужність.

Панельні радіатори являють собою сталеві листи, зварені по торцях. Коригування тепловіддачі в таких радіаторах вимагає професійного втручання.

І секційні, і панельні радіатори можуть мати верхнє або бокове підключення. Вибір виду підключення насамперед залежить від задач, які ставить перед собою дизайнер – отримати приміщення у брутальному стилі, індустріальному чи стилі «лофт», в даному випадку оптимальним вибором будуть бокові крани, або ж зробити інтерєр у стилі нео класицизму – вимагає нижнього підключення. Треба мати на увазі, що нижче підключення буде коштувати дорожче.

В залежності від матеріалу, із чкого вигтовлені радіатори, виділяють:

  • алюмінієві,
  • сталеві,
  • біметалічні.

Як визначитись, які саме радіатори купувати? Беріть алюмінієві, якщо ваш бюджет дуже обмежений, а також якщо дизайн приміщення дозволяє зробити бокове підключення.

Біметалічні є санс взяти, якщо ви живете в будинку із несприятливими умовами навколишнього середовища – маєте справу із гідравлічними стрибками або склад води призводить до корозії.

Сталеві – найбільш універсальні, підходять для широкого діапазону умов, бувають дуже різноманітними по формі, розмірам і тепловіддачі.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как отлично провести свой отпуск? 16 октября 2024

Важно понимать, что практически каждому человеку доступен отдых на теплом море по вполне приемлемым ценам, главное – правильно выбрать поездку и в этом помогут горящие туры

Как выбрать идеальный послеоперационный бандаж: советы врача 11 октября 2024

Послеоперационный бандаж — важное средство для поддержки и защиты тканей после хирургического вмешательства. Его правильно подобранное использование способствует ускорению заживления

Сучасне обладнання для тваринництва 10 октября 2024

Обладнання для тваринництва вкрай важливе для ефективного функціонування будь-якої ферми. Адже саме воно допомагає створити оптимальні умови по утриманню та догляду за тваринами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Порушують строки 0.8
Порушують строки

Отзывов: 1

Медікал Плаза 5.0
Медікал Плаза

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше