Стало відомо, чи планується в Україні вакцинація проти COVID-19 для підлітків

15 июня 2021

Керівник МОЗ Віктор Ляшко не виключив, що в майбутньому в країні від коронавірусної інфекції почнуть робити щеплення підліткам. 

Так міністр охорони здоров’я зауважив, що зараз в Україні вакцинують громадян старше 18 років, оскільки в інструкціях до вакцин вказано, що випробування препаратів проводилося на людях віком 18+.
 
За його словами, наразі вже закінчилися клінічні випробування. 
 
«Кажуть і про 15, і про 12 років і старше, що вакцина ефективна і безпечна, але поки що Україна користується реєстраційними матеріалами, які є, в них написано «від 18 років», – сказав Віктор Ляшко.
 

Він зауважив, що поки вакцинують тільки доросле населення, але вікова група буде розширена і на підлітків. 
 
Нагадаємо, наприкінці травня Європейське агентство лікарських засобів (EMA) рекомендувало імунізувати підлітків від COVID-19 вакциною виробництва Pfizer.
Своєю чергою український спеціаліст Андрій Волянський називав декілька причин, чому країни вирішили вакцинувати підлітків, не дивлячись на появу інформації про побічні ефекти після щеплення.
 

Наприклад, в Ізраїлі пропонували робити дітям тільки одну вакцину проти COVID-19 замість двох. В країні розглядають можливість введення однієї дози, щоб уникнути побічних ефектів, при цьому зберегти ефективність щеплення.
 
В США у травні з’явилася інформація, що у підлітків та деяких молодих людей, які вакцинувалися від коронавірусної інфекції, почалися проблеми із серцем. Дані про такі випадки вивчали Американські центри контролю та профілактики захворювань.
 

При цьому вже  на початку червня Єврокомісія погодила застосування вакцини проти коронавірусної інфекції для щеплення дітей віком від 12 до 15 років препаратом від компаній BioNTech/Pfizer.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Діти не доживають до підліткового віку: у світі б'ють на сполох через маловивчений вид деменції 2 мая 2024

Наразі відчувається брак клінічних досліджень дитячої деменції.

Після 38 років вегетаріанства зірка "Шерлока" Фрімен зізнався, чому знову став їсти м'ясо 2 мая 2024

Британський актор Мартін Фрімен, який став вегетаріанцем 38 років тому, віднедавна знову наминає м'ясце і анітрохи не шкодує про таку зміну в раціоні.

Під час акції протесту в Тбілісі затримано 63 людини 1 мая 2024

Тілесні ушкодження отримав лідер опозиційної партії Єдиний національний рух, депутат парламенту Леван Хабеїшвілі.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше