Чи шкідливо для здоров’я слухати музику у навушниках?

21 ноября 2016

Сьогоднішнє динамічне життя, особливо у місті, вже неможливо уявити без частого прослуховування музики у навушниках. Це надзвичайно зручно під час перебування у транспорті, прогулянок, виконання домашніх справ. Проте чи мають навушники прямий вплив на якість слуху людини?

Вчені стверджують, що навушники самі по собі не є небезпечними для слуху. Але це зовсім не означає, що можна безвідповідально ставитися до даного питання, адже чим голосніше звук, що лунає з прямо у вуха людині, тим вищим являється ризик акустичної травми слухового каналу. Потужна звукова хвиля зробить навантаження на слуховий нерв критичним та пошкодить ніжну барабанну перетинку.

Найвища безпечна межа шуму для людського вуха складає 70 дБ, якщо ж звукове опромінення буде постійно у проміжку 65-75 дБ, це може призвести до поступово зниження слуху. Треба враховувати той факт, що в сучасних мобільних приладах рівень гучності може досягати 115-120 дБ, що відповідає рівню шуму на рок-концертах чи на будівництві. При такій гучності пошкодження слухового нерва гіпотетично відбувається за хвилину. Тобто, якщо з такою величезною гучністю прослухати 1 музичний альбом, пониження слуху є неминучим.

Статистика ВООЗ стверджує, що більше 1 млрд людей у світі ризикують втратити слух через неправильне використання  портативних аудіоприладів. Статистика жахає, адже це ілюструє, наскільки безвідповідальними можуть бути сучасні люди.

Щоб не виникло потреби вмикати звук на максимум, треба використовувати навушники з гарною звукоізоляцією. Вони бувають накладні чи внутрішньоканаліні, головне, щоб пропускали мінімум звуків із зовнішнього середовища. Це дозволить не робити пісню голосніше.

Як же діяти, якщо зниження слуху вже спостерігається? По-перше, треба припинити так голосно слухати музику, по-друге, звернутися до спеціаліста. Лише лікар може визначити, в чому причина проблеми: саме з навушниках, чи, можливо, в якійсь перенесеній хворобі (наприклад, отиті).

В любому випадку, потрібно користуватися усіма благами цивілізації відповідально, не шкодячи собі та своєму здоров’ю. Сучасний світ дає людям масу можливостей, проте і наслідки будуть досить важкі та неприємні.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

За автомат з глушником і патронами усього $1200: у Києві на гарячому затримали торговця зброєю 19 апреля 2024

За автомат з глушником і патронами усього $1200: у Києві на гарячому затримали торговця зброєю. Фото і відео Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі

Як позбутися здуття живота: 8 простих способів 19 апреля 2024

Як позбутися здуття живота: 8 простих способів

У поліції Києва розповіли, скільки ухилянтів розшукують за запитом ТЦК 19 апреля 2024

У поліції Києва розповіли, скільки ухилянтів розшукують за запитом ТЦК Парламент 11 квітня ухвалив новий закон про мобілізацію

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Мед-сервіс 0.2
Мед-сервіс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше