Чому смикається око: лікарі назвали головні причини

26 февраля 2017

Іноді трапляється так, що око днями смикається, і контролювати це ніяк неможливо. Подібне смикання дратує, заважає та змушує насторожитися: а раптом щось не так? Лікарі називають декілька можливих причин появи такого симптому.

Чому може смикатися око?

Причин смикання може бути декілька. Ось головні з них:

- Стрес. Банально, але це дійсно так: головна причина смикання ока у надмірній знервованості. Тіло кожної людини реагує на стрес по-різному, багато хто відгукується на «фонтан емоцій» саме смиканням ока. Це ознака того, що організму стає важко впоратися з надмірним навантаженням, тому варто скинути оберти. Допоможе при цьому якісний відпочинок і перегляд своїх життєвих пріоритетів.

- «Передозування» кофеїном. Якщо у людини сформувалася звичка випивати по 2-3 чашки кави на день, це може цілком реально призвести до смикання очей. Адже кофеїн підвищує пульс, тримає м’язи у тонусі. Якщо очі починають виявляти невдоволення, краще звести до мінімуму вживання кави, принаймні тимчасово.

- Недосипання. Найменший дисбаланс може вплинути на м’язи повік. Адже вони такі чутливі. При нестачі сну очі втомлюються, а м’язи навколо них починають смикатися. Оптимально спати близько 8 годин на добу, це дасть організму час та повноцінне відновлення.

- Алергічна реакція. Якщо фіксується алергія на певну речовину, в кров викидається гестамін, який примушує тіло реагувати по-новому на зовнішнє середовище. Тому смикання ока може бути реакцією організму на подразник, так само, як і  свербіж чи висипання.

- Проблеми із зором. Смикання оча може свідчити про те, що прийшла пора звернутися до офтальмолога. Дуже ймовірно, що м’язи очей напружуються занадто сильно, наприклад, під час читання. Це й викликає смикання.

- Пухлина ока. Ця причина є вкрай рідкісною, але все ж про неї не можна не згадати. Іноді пухлина ока може тиснути на повіки та примушувати їх смикатися. Щоб остаточно виключити такий варіант, варто звернутися до лікаря-офтальмолога, який проведе всі необхідні діагностичні процедури. Такі підозри може викликати лише систематичне, довготривале смикання, а не поодинокі випадки.

Найчастіше для того, щоб око перестало смикатися, треба просто заспокоїтися та виспатися. Проте бувають ситуації, коли цей симптом свідчить про серйозні проблеми зі здоров’ям. Якщо смикання не проходить тривалий час, обов’язково слід звернутися до лікаря.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як змінилася Наталія Могилевська: яскраві образи співачки від 90-х і до сьогодні. Фото 20 апреля 2024

Українська співачка Наталія Могилевська – одна із найпопулярніших артисток сучасності. Вона розпочала свою кар’єру у 90-х і до сьогодні тримає високу професійну планку.

Столтенберг підбив підсумки Ради Україна-НАТО 19 апреля 2024

Союзники за результатами зустрічі погодилися посилити Україну не тільки системами ППО, але й боєприпасами та БпЛА.

Дівчина Пітта в літньому оверсайзі на голе тіло попозувала для модного кампейну 19 апреля 2024

Дівчина голлівудського актора Бреда Пітта, дизайнерка ювелірних виробів Інес де Рамон, схоже, не спробувати себе у ролі моделі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше