Дія алкогольних енергетиків на мозок подібна до впливу кокаїну – вчені

21 января 2018

Алкогольні енергетики діють на мозок людини подібно до кокаїну. Особливо це стосується мозку підлітків. Такого висновку дійшли американські вчені з Університету Пердью (штат Індіана).

Навіть звичайний енергетик містить у 10 разів більше кофеїну, ніж інший солодкий газований напій. Якщо ж до його складу входить ще й алкоголь, це впливає на роботу мозку, і впив цей подібний до того, який чинить кокаїн. Вчені з Університету Пердью провели дослідження, в ході яких вивчали вплив на роботу головного мозку алкогольних та енергетичних напоїв. Було проведено серію експериментів на мишах, які показали: у молодих тварин, які отримали високі дози кофеїну та алкоголю одночасно, у головному мозку виникали такі ж порушення, як і в мишей, що отримували кокаїн. Найбільш помітні зміни торкалися поведінки тварин – вони ставали надзвичайно активними і рухливими, а в їх ньому мозку, при цьому, зростала концентрація білка, рівень якого підвищувався при розвитку залежності від кокаїну та опіатів. Якщо миші отримували лише високі дози кофеїну, чи лише багато алкоголю, їхній мозок не реагував подібним чином.

Також результати дослідження показали, що старші миші були менш чутливими як до кокаїну, так і до алкоголю разом з кофеїном. Вчені проводять паралелі між функціонуванням людського мозку та мозку мишей і роблять висновки, що підлітки сильніше реагують на енергетики зі вмістом алкоголю, ніж дорослі люди. Саме тому для них ці напої є найбільш небезпечними.

Організм підлітка є дуже вразливим до впливу різних шкідливих речовин. У юних осіб дуже швидко розвивається залежність, яку потім важко побороти. Наприклад, вчені стверджують, що діти, які починають потроху вживати алкоголь уже з 11 років, набагато частіше в майбутньому страждають від алкогольної залежності. Тому батькам треба зробити все, щоб тримати під контролем поведінку своїх дітей у такий важкий підлітковий вік, адже наслідки їхніх вчинків можуть бути фатальними для всього подальшого життя людини.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Крістен Стюарт на кінопрем'єрі з'вилася у вбранні українського бренду 14 апреля 2024

Американська актриса Крістен Стюарт має репутацію радше бунтарки, ніж голлівудської скромниці.

В Ізраїлі розповіли про наслідки удару Ірана 14 апреля 2024

Одна ракета влучила в базу ЦАГАЛ на півдні країни і завдала незначних пошкоджень інфраструктурі.

Пять надежных способов пополнить покер-рум 8 апреля 2024

Для крупных выигрышей в покер необходимо использовать безотказные в работе инструменты, в том числе и финансовые. Поэтому сервисы для ввода депозитов нужно выбирать по их характеристикам и эффективной работе с игровой индустрией

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Комп-Сервис 5.0
Комп-Сервис

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше