Депресія скорочує тривалість життя – висновки вчених

29 октября 2017

Всесвітня організація охорони здоров’я визначає депресію як одну з головних хвороб сучасності. Тож недивно, що вчені проявляють до неї підвищену увагу. Канадські вчені провели дослідження, результати якого показали, що люди, які страждають на депресію, живуть менше.

В Університеті Оттави провели дослідження, яке показало, що люди, які страждали від депресії в молодому віці, прожили менше, ніж решта добровольців. Різниця становила від 4 до 18 років при приблизно рівнозначному стані фізичного здоров’я учасників експерименту. Особливо сильно від депресії страждають жінки, показник захворюваності серед яких на цю недугу зріс на 50% з 1992 по 2011 рік.

Хронічна депресія – один з найбільш розповсюджених та важких психічних розладів. Вона впливає не лише на психічний, а й на фізичний стан людини. Вчені стверджують, що депресія скорочує життя людини навіть у тому випадку, коли вона змогла її подолати.

За результатами дослідження, інтроверти частіше страждають від депресії, ніж екстраверти. Канадські дослідники вже не вперше вивчають проблему цієї недуги. Раніше вчені з Університету Торонто зробили висновок, що за умови адекватної психологічної допомоги та лікування депресію можна повністю подолати у середньому за 1 рік. Інше дослідження продемонструвало, що чим більше людина проводить часу у соціальних мережах,тим сильніше та частіше у неї виникають депресивні стани. Причин цього явища декілька: людина фактично втрачає зв’язок з реальним життям і його проявами, фото інших людей їй здаються ідеальними, а власне життя неповним, неповноцінним, жалюгідним. Адже зрозуміло, що всі прагнуть виставити до соціальних мереж лише найкращі світлини з найщасливіших моментів у житті. У кінцевому рахунку у найбільш важких випадках виникає певна залежність: людина депресує від соціальних мереж, але шукає заспокоєння там же, на сторінках віртуальних друзів, часто не маючи реальних.

Депресія – одна з найбільш важких та поширених хвороб ХХІ століття. Якщо помітні її симптоми, слід терміново лікуватися, шукати допомоги, адже вчені стверджують, що вона може реально скоротити тривалість життя людини, навіть у випадку повного одужання.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зробити водопровідну воду безпечною та смачною 22 октября 2024

Пити воду щодня в достатній кількості — це головна умова хорошого самопочуття та міцного здоров’я. Проте рідина в крані, що надходить в дім від централізованого водопостачання, далека від ідеальної за складом

Як вибрати комбінезон для дитини? 19 октября 2024

Мабуть, найоптимальнішим видом верхнього одягу для осінньо-зимового сезону можна вважати комбінезон, який лагідно огорне вашого малюка зі всіх боків і захистить його від опадів та вітру

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

buctosfera.ua дарсонал 5.0
buctosfera.ua дарсонал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше