У Львові провели дві унікальні для України операції з трансплантації

23 сентября 2021

У Львові за один день виконали одразу дві унікальні для України операції з пересадки органів. Зокрема, здійснили трансплантацію легень та пересадили серце дитині. 
 
Так 21 вересня українські лікарі, спільно з польськими колегами, вперше в Україні провели унікальні операції з трансплантації легень та трансплантації серця дитині. Також було трансплантовані дві нирки й печінка.
 

Про це повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук. Він назвав це "ще одним величезним кроком на шляху до трансплантаційної незалежності".
 
Донор п'яти органів – 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на пересадку органів дала його дружина. 
 
Легені отримав 56-річний львів’янин, який понад десять років мав хронічну хворобу легень, не виходив з квартири й був киснезалежним.
 

Пересадку серця здійснили 13-річному хлопцеві з села Зарудці, що Волині  Останній місяць дитина була в реанімації, стан хлопця залишався критичним.
 
Виконували унікальні операції команди Центру трансплантології Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м.Львова, допомагали трансплантологи Інституту серця МОЗ України, столичної Клінічної лікарні «Феофанія» та колеги з Сілезького центру хвороб серця Польщі.
 
Підбір реципієнтів здійснював  Український центр трансплант-координації.
 
Нагадаємо, Уряд розширив перелік медичних закладів-учасників пілотного проєкту з трансплантації.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії 26 апреля 2024

На кону – втрата держави. Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії За його словами, українці самі собі допомагають тримати оборону

На Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції 26 апреля 2024

Завдав близько 40 ударів ножем: на Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я 26 апреля 2024

Її зачіски шокували світ. Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я На початку пісенної кар'єри Біллі Айліш "зачепила" публіку своїм синім волоссям

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.4
Эпицентр

Отзывов: 1

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше