Стали відомі деталі евакуації пацієнтів в одеській COVID-лікарні через брак кисню

28 октября 2021

На Слобідці в Одесі в Центрі соціально значущих хвороб - однієї з опорних лікарень регіону по COVID-19 - закінчився кисень, десятки пацієнтів евакуювали до іншого медзакладу.
 
Пацієнтів переводили в інше відділення лікарні з вечора вівторка до 4 ранку середи.
 
Сьогодні на брифінгу деталі інциденту пояснила керівник центру Світлана Єсипенко.
 
За її словами, 26 жовтня в центрі склалася позаштатна ситуація, тому що протягом останніх шести тижнів почалися збої з постачанням кисню. Тому пацієнтів перемикали на балонний кисень, що "не дуже правильно в тактиці лікування хворих", підключених до апаратів ШВЛ.
 

Як пояснила Єсипенко, підприємства "Кріогенсервіс" та "Кріопром", з якими укладені відповідні договори, не виконують свої зобов'язання.
 
"Це якраз ті постачальники, які забезпечували роботу циліндра на Міхновського, 50 (з розташованого тут відділення евакуювали хворих). У відділенні перебували 43 пацієнти, з яких 13 – на ШВЛ...", - розповіла Єсипенко.
 
За її словами, хворих евакуйовували приблизно з 19:00 вівторка до 04:00 середи, 27 жовтня. В евакуації, яка проводилася в інше відділення центру (на вулицю Ядова), були залучені всі анестезіологи зазначеної медустанови, спецавтомобілі медицини катастроф і так далі.
 

Як зазначила керівник, про проблеми з киснем були завчасно поінформовані чиновники профільного департаменту ОДА. Зокрема, було відомо, що кисню вистачить тільки до 16:00, а пізніше стало зрозуміло, що постачальник його не привезе. Тому було ухвалено рішення про перевезення пацієнтів, яких до останньої хвилини супроводжувала завідувачка реанімації та 10 анестезіологів.
 
Відділення на Ядова киснем забезпечує інший постачальник, а підрозділи на Міхновського не будуть функціонувати, поки не отримають відповідних гарантій від вищеназваних компаній-постачальників.
 

За даними Єсипенко, у відділенні на Ядова є централізований кисень, запасів повинно вистачити до початку листопада.
 
У відділення на вулицю Ядова пацієнтів транспортували з апаратами ШВЛ та іншим цінним обладнанням. Як стверджують чиновники, ніхто з евакуйованих не помер, їхній стан не погіршився.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ріанна кардинально змінила імідж 19 апреля 2024

Тепер блондинка з чубчиком: Ріанна кардинально змінила імідж Свій стиль останнім часом зірка називає "недолугим"

Дівчина Пітта в літньому оверсайзі на голе тіло попозувала для модного кампейну 19 апреля 2024

Дівчина голлівудського актора Бреда Пітта, дизайнерка ювелірних виробів Інес де Рамон, схоже, не спробувати себе у ролі моделі.

Експерти пояснили, що таке довідка про безаварійне водіння і кому вона потрібна 19 апреля 2024

Експерти пояснили, що таке довідка про безаварійне водіння і кому вона потрібна

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Комп-Сервис 5.0
Комп-Сервис

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше