Хронічне недосипання - фактор ризику розвитку багатьох хвороб

3 июля 2020

Регулярне, хронічне недосипання дуже негативно позначається на здоров'ї людини. Воно є фактором ризику розвитку цукрового діабету, серцево-судинних патологій, ожиріння, порушень психічного здоров'я і погіршення імунітету в цілому. Тому не варто нехтувати здоровим, повноцінним сном, радять експерти Центру громадського здоров'я МОЗ.

Недосипання позначається і на зовнішньому вигляді людини. У неї з'являються мішки, синці під очима, шкіра обличчя стає блідою, з сірим відтінком. Недосипання спричиняє погане самопочуття, уповільнення реакцій, погіршення розумових здібностей.


Щоб сон був якісним, потрібно враховувати 3 його головні складові:

 

  1. Тривалість - для дорослого рекомендується спати близько 8 годин на добу.
  2. Безперервність - саме сон, який нічим не переривається вночі, дозволяє людині максимально відпочити і відновити сили.
  3. Глибина - люди, які чутливо сплять і прокидаються від найменшого звуку, погано відновлюють за ніч свої сили.

Щоб сон вночі був повноцінним, потрібно вчасно лягати спати. Робити це бажано до 22:00. Прокидатися найкраще в один і той же час, навіть на вихідних, організму так легше. Не варто вживати алкоголь і курити перед сном, це може погіршити його якість. Також за кілька годин до сну краще не пити каву, не їсти солодке і важку для шлунку їжу.


Важливо дотримуватися комфортного температурного режиму в спальні. Більшості людей найкраще спиться при температурі повітря не вище 20°С. Перед сном спальню потрібно добре провітрити. Щоб повноцінно відпочити вночі, не слід перед сном дивитися телевізор, користуватися телефоном та іншими гаджетами. Не потрібно навантажувати мозок зайвою інформацією.

Головне пам'ятати: здоровий сон - це запорука здоров'я. Тому необхідно зробити все для його правильної організації.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Міс Україна" Софія Шамія одягнула хіджаб і показала фото з татом-воїном ЗСУ 25 апреля 2024

"Міс Україна" Софія Шамія одягнула хіджаб і показала фото з татом-воїном ЗСУ У блог потрапили кадри з іншими членами родини

Стало відомо, які смартфони Xiaomi отримають нову прошивку 25 апреля 2024

Які смартфони Xiaomi отримають нову прошивку

Відому модельєрку, чиї розкішні сумки за 2000 доларів носили Вікторія Бекхем і Брітні Спірс, засудили до 18 місяців ув’язнення за контрабанду 25 апреля 2024

Відому модельєрку, чиї розкішні сумки за 2000 доларів носили Вікторія Бекхем і Брітні Спірс, засудили до 18 місяців ув’язнення за контрабанду Дизайнерка діяла за незаконною схемою

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Віталій 5.0
Віталій

Отзывов: 6

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше