Стало відомо, хто відповідальний за виплату зарплат лікарям та медичним працівникам

7 октября 2022

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко під час робочої поїздки до Рівненщини зустрівся з керівниками місцевих медичних закладів, які отримують пакет дофінансування для виплат заробітних плат працівникам.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, й про кроки та заходи, які вживає та має вживати керівництво медзакладів для того, щоб вийти на повноцінне функціонування без додаткової підтримки від Національної служби здоров'я України (НСЗУ).
  

«Держава, зі свого боку, виконує усі зобовʼязання щодо фінансування медзакладів для виплат базових зарплат. Крім того, вже третій рік надаємо додаткове фінансування деяким лікарням, аби вони могли модернізуватися та забезпечити гідну зарплату медикам. Однак, я хотів би нагадати, що дофінансування від держави – це не подарунок, а лише тимчасовий механізм підтримки. За цей час медзаклад має налагодити менеджмент, проаналізувати власні витрати, знайти слабкі місця та виправити їх. Хочу ще раз сказати, що кожна лікарня має здійснювати кроки до того, аби стати більш спроможною», – сказав очільник МОЗ. 


Наразі у значної частини медичних закладів країни є залишки коштів на рахунках, які дозволять і надалі забезпечувати працівників заробітною платою. Завдання керівника лікарні – раціонально використовувати ці кошти, спрямовуючи більшу частину на забезпечення медиків заробітною платою. 

У більшості медзакладів Рівненщини станом на відповідний звітний період зберігаються кошти, які підприємства отримали за надані медичні послуги за попередній місяць. Водночас є заклади, які, маючи спроможності до розвитку, не роблять кроки на зустріч змінам у вимогах до пакетів програми медичних гарантій. З керівниками таких закладів буде проведена окрема розмова на засіданні госпітальної ради, яку скличуть в області за вказівкою міністра охорони здоров’я впродовж місяця. 


Відмічається, що на початку березня уряд змінив підхід до фінансування медзакладів, які перебувають у тимчасовій окупації або дотичні до лінії фронту. Відтак кожна лікарня щомісячно гарантовано отримувала від НСЗУ 1/12 річного обсягу фінансування. Це дозволило утримати систему в критичний момент, забезпечити оплату праці медичним працівникам та безперебійну роботу лікарень.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дівчина Пітта в літньому оверсайзі на голе тіло попозувала для модного кампейну 19 апреля 2024

Дівчина голлівудського актора Бреда Пітта, дизайнерка ювелірних виробів Інес де Рамон, схоже, не спробувати себе у ролі моделі.

Вертоліт NASA Ingenuity перетворили на метеостанцію зі збору даних для майбутніх колоністів Марса 19 апреля 2024

Вертоліт NASA Ingenuity перетворили на метеостанцію зі збору даних для майбутніх колоністів Марса

Лікарі відповіли чи правда, що грудне вигодовування робить дітей розумнішими 19 апреля 2024

Чи правда, що грудне вигодовування робить дітей розумнішими

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше