Як зробити водопровідну воду безпечною та смачною

22 октября 2024

Пити воду щодня в достатній кількості — це головна умова хорошого самопочуття та міцного здоров’я. Проте рідина в крані, що надходить в дім від централізованого водопостачання, далека від ідеальної за складом. В ній можуть міститися шкідливі речовини, віруси та бактерії, що викликають кишкові розлади та інші захворювання. Пити воду з-під крана небезпечно. Але що робити, коли іншого варіанта немає? В такому разі можна використати наступні способи очищення води в домашніх умовах, які допоможуть суттєво підвищити її якість:

  1. Фільтрація. Використовуйте фільтри для видалення хлору, іржі, важких металів та інших домішок, щоб покращити смак і якість води. Наприклад, фільтр-горщик.
  2. Кип’ятіння. Це допоможе знищити більшість бактерій та вірусів, але не видалить важкі метали чи хімічні домішки.
  3. Відстоювання. Дайте воді відстоятися кілька годин. А ще краще — залиште на всю ніч. Це допоможе механічним забрудненням осісти та сприятиме випаровуванню хлору.
  4. Лимон або м’ята. Додайте скибку лимона або кілька листочків м’яти в очищену воду. Це покращить її смакові властивості.

Фільтри: який краще вибрати

Якщо ви вибираєте фільтр, можете розглянути один з таких варіантів.

Механічні фільтри

Це початковий етап очищення води. Тут відфільтровуються великі частинки, як-от пісок, іржа, мул та інші тверді домішки. Вони мають спеціальні сітки або картриджі з різним ступенем пористості (від 1 до 100 мікрон), що визначає розмір частинок, які можуть бути затримані. Недоліки: не видаляють хімічні сполуки та мікроорганізми.

Вугільні фільтри

Ці фільтри містять активоване вугілля, яке відмінно поглинає хлор, хлорорганічні сполуки, пестициди, важкі метали та органічні забруднювачі. Вугільні фільтри значно покращують смак і запах. Такі установки зустрічаються у вигляді насадок на кран. Також є моделі, що монтуються під мийкою.

Фільтри з іонообмінною смолою

Іонообмінні фільтри використовують спеціальну смолу, яка пом’якшує воду. Під час очищення знижується вміст солей кальцію та магнію, що сприяє зменшенню накипу на побутовій техніці. Фільтри з іонообмінними смолами також видаляють важкі метали, як-от свинець, мідь і ртуть. Підходять для захисту побутових приладів — бойлерів, пральних машин, а також для приготування питної води.

Зворотний осмос

Ця система є однією з найбільш ефективних з тих, що відомі сьогодні для очищення води. Процес зворотного осмосу використовує напівпроникну мембрану, через яку проходить тільки вода, а забруднення (мікроорганізми, солі, важкі метали, хімічні сполуки) затримуються і виводяться в дренаж. Переваги: фільтр видаляє до 99% забруднень, в тому числі хімічні речовини, бактерії та віруси. Готує чисту воду для пиття та приготування їжі. Недоліки: повільний процес фільтрації, потрібен дренаж для відводу відфільтрованих забруднень, може видаляти мінерали, необхідні для організму.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Что важно знать про карты Таро Оракул 19 октября 2024

Карты Оракул – достойный аналог классического Таро. Каждая карта содержит изображение с определенным символом. Большое количество колод Оракула разной тематики появилось во времена эпохи Возрождения

Фарфоровая тарелка: как выбрать для покупки и сочетать с другими элементами сервировки 16 октября 2024

Важно знать, как правильно выбрать и купить фарфоровую тарелку, а также как сочетать ее с другими предметами на столе. Существует несколько главных типов, каждая из которых имеет свое назначение.

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше