Менінгіт: які його головні симптоми?

10 ноября 2017

Цієї осені в Україні вже було діагностовано декілька випадків менінгіту. Тому актуальним постає питання про те, які симптоми цієї хвороби? Адже якщо їх знати, можна сподіватися вчасно розпізнати недугу та не допустити фатальних наслідків. Отже, що таке менінгіт, чому він є небезпечним та як його вчасно розпізнати?

Ознаки менінгіту

Менінгіт – це важка хвороба, яка супроводжується запаленням оболонок головного та/або спинного мозку. До відкриття антибіотиків смертність від неї сягала 95%. Зараз цей показник значно нижчий, проте менінгіт може розвиватися так стрімко, що допомогти людині не вдається.

Менінгіт – це інфекційне захворювання, на нього вказують такі симптоми:

  1. Раптове сильне підвищення температури тіла, часто до критичних для життя показників.
  2. Дуже сильний головний біль.
  3. Ригідність (значне підвищення тонусу) м’язів шиї, потилиці, відчуття заніміння, утруднення рухів головою, нахилів, поворотів.
  4. Нудота, напади блювання, які не приносять полегшення, зниження апетиту, можлива діарея.
  5. Поява висипань на шкірі рожево-червоного кольору. Характерна ознака цих висипань – вони зникають при натисканні на них. Через декілька годин висипання змінюють свій колір на синюватий.
  6. Загальна сильна слабкість.
  7. Сплутаність свідомості, в’ялість або, навпаки, збудженість, галюцинації.

Якщо наявні хоча б деякі з перелічених симптомів, слід негайно викликати швидку медичну допомогу або самостійно їхати до лікарні, оскільки дорогою може бути кожна хвилина. Менінгіт провокує такі ускладнення, як втрата слуху, розвиток епілепсії, ендокардит (запалення внутрішньої оболонки серця), гнійний артрит, порушення згортання крові, порушення розумового розвитку, емоційна нестабільність, гідроцефалія (ускладнення на головний мозок).

На жаль, і досі часто від менінгіту помирають: через несвоєчасне надання медичної допомоги або стрімкий розвиток захворювання. Тож слід бути обачними, пам’ятати про симптоми цієї хвороби та робити все для попередження її важких наслідків.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Казино VBet: море бонусів та 50 грн за реєстрацію! 28 марта 2024

Країна розваг безмежна, наче Всесвіт. Її наповнюють різні об’єкти, серед яких знаходяться справжні діаманти, чиє сяйво зігріває душі та викликає бажання триматися до них поближче

Струс мозку: як розпізнати і що робити 28 марта 2024

Струс мозку: як розпізнати і що робити

На "Дію" чекає велике оновлення: які функції з'являться 28 марта 2024

На "Дію" чекає велике оновлення: які функції з'являться

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше