У МОЗ повідомили, що українські медзаклади мають достатні запаси альбуміну

11 мая 2022

Завдяки роботі системи служби крові, донорській допомозі та національним виробникам українські заклади охорони здоров’я мають достатній запас альбуміну. Нагадаємо, що альбумін - це білок, який виробляється із плазми крові, та потрібен для виконання транспортних функцій крові. 

З часу повномасштабного вторгнення Росії до України потреба у компонентах крові зросла. Зокрема, йдеться і про альбумін. Водночас завдяки злагодженій роботі партнерів за координації Міністерства охорони здоров’я критичних ситуацій щодо потреби у компонентах крові вдалося уникнути.


Важливу роль у забезпеченні закладів охорони здоров’я також, як і раніше, відіграють національні виробники, які на постійній основі забезпечують заклади охорони здоров’я альбуміном.
Таким чином, завдяки координації роботи служби крові у воєнний час до сьогодні не потребувала звернень до колег за кордоном щодо надання готових компонентів крові.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Автор хіта "Гарно так" CHEEV, який народився та виріс у Білорусі, розкрив несподіваний лайфхак переходу на українську мову 3 мая 2024

Автор хіта "Гарно так" CHEEV, який народився та виріс у Білорусі, розкрив несподіваний лайфхак переходу на українську мову Українською він почав писати треки ще у 2019 році

23-річна донька Брежнєвої у рожевому бікіні наробила домашніх фото 3 мая 2024

Старша донька співачки Віри Брежнєвої, Соня Кіперман, наробила домашніх фото у спідньому та в купальнику.

Низький тиск: що робити 3 мая 2024

Низький тиск: що робити

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше