У МОЗ затвердили протокол лікування бронхіальної астми у дітей

26 декабря 2021

Міністерство охорони здоров’я затвердило уніфікований клінічний протокол первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей». Наказ про його затвердження підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Розроблений документ допоможе створити комплексну та ефективну систему надання медичної допомоги дітям із бронхіальною астмою. Дотепер маленькі пацієнти отримували лікування за протоколами 2013 року.
 

Новий документ повністю відповідає сучасним потребам охорони здоров‘я, встановлює єдині вимоги до профілактики, діагностики та лікування такої патології. Заклади охорони здоров’я різного рівня мають використовувати протокол у практичній роботі.
 
Відзначається, що бронхіальна астма посідає провідне місце в структурі алергічної й респіраторної патології. Згідно з останніми даними ВООЗ, бронхіальна астма діагностується у 235–300 мільйонів мешканців планети. Доведено, що ця патологія може бути діагностована в будь-якому віці, однак найчастіше вона розпочинається в дитинстві. Серед дітей частота захворюваності коливається в межах 5–10% і в окремих країнах досягає 37,6%.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Даша Трегубова розкрила інсайд, чому після 2014 року Україна продовжувала виробляти російськомовний контент 2 мая 2024

Навіть Netflix це бачив. Даша Трегубова розкрила інсайд, чому після 2014 року Україна продовжувала виробляти російськомовний контент Акторка зізналася, що раніше підтримувала російськомовний контент

У київському ТЦК помітили велику чергу з чоловіків на оновлення даних: військові назвали причину 2 мая 2024

У київському ТЦК помітили велику чергу з чоловіків на оновлення даних: військові назвали причину. Фото і відео У суботу, 4 травня, набере чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист

Різатдінова згадала, як її називали "сірою та нецікавою" 2 мая 2024

Призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганна Різатдінова останнім часом відверто зізнається в своїх комплексах і щосили намагається їх подолати.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Анатолій 5.0
Анатолій

Отзывов: 5

A-Play 5.0
A-Play

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше