МОЗ обіцяє безоплатне житло українським лікарям

22 марта 2018

До кінця року медичні заклади повинні підписати договори з Національною службою здоров’я України (НЗСУ), долучившись до медичної реформи, яка зараз відбувається в країні. Після цього заробітна плата лікарів медичної допомоги первинної ланки суттєво зміниться.

Працівники медичних установ безплатно отримуватимуть житло.  Понад 13 мільйонів громадян України – сільські жителі, і вони потребують підвищення рівня медичних послуг і спрощення доступу до них.

Для зведення нових приміщень для амбулаторій, житлових місць для лікарів, придбання транспорту для службового користування та забезпечення медичним обладнанням бюджет передбачив 5 мільярдів гривень, повідомляє МОЗ.

Зміни відбуваються в рамках нормативно-правового документа, розробкою та затвердженням якого займались МОЗ та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. В ньому передбачені плани довгострокового характеру, які в перспективі дадуть можливість жителям кожного населеного пункту мати медичну допомогу високої якості.

Зміни впроваджуються також в рамках Закону «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». Головна ціль якого – забезпечити людям, що живуть в селах, якісні медичні послуги в близькій доступності та мотивувати лікарів їхати надавати свої професійні послуги в села. Адже в деяких випадках люди долають десятки кілометрів, щоб дістатись до найближчої амбулаторії.

У МОЗ наголошують, що зміни в системі охорони здоров’я розроблені так, щоб навіть жителі населених пунктів, де немає амбулаторії чи лікарського кабінету, могли користуватись послугами первинки. Саме для забезпечення медичними послугами жителів таких сіл передбачено службовий транспорт для лікарів.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Злата Огнєвіч наробила атмосферних весняних фото 18 апреля 2024

Співачка Злата Огнєвіч встигла до похолодання в Києві та попозувала надворі для атмосферних весняних фото.

Візажист Ірини Білик і Злати Огнєвіч вразив мережу перевтіленням у жінку 18 апреля 2024

"Шкода, що такої красуні не існує". Візажист Ірини Білик і Злати Огнєвіч вразив мережу перевтіленням у жінку Користувачі були захоплені образом

Как выбрать мотард 18 апреля 2024

Взгляните на выбор мотарда с новой, захватывающей перспективы. Ведь выбор мотарда – это не просто акт покупки, это шаг в мир страсти, адреналина и абсолютной свободы на двух колесах

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше