Індія повідомила про перший випадок нового штаму мавпячої віспи

25 сентября 2024

Міністерство охорони здоров’я Індії 23 вересня підтвердило випадок віспи штаму clade 1b. Це перший випадок захворювання на новий штам у Південній Азії. Про це повідомляє Reuters.

За словами речниці індійського МОЗ Маніші Верми, випадок захворювання зареєстровано у районі Малаппурам, штат Керала.

Зазначається, що пацієнт - 38-річний чоловік, який прилетів із Об’єднаних Арабських Еміратів і був госпіталізований до державної лікарні медичного коледжу у Малаппурам.

Близько 29 друзів і членів родини пацієнта, а також 37 пасажирів авіарейсу наразі перебувають під наглядом вдома, однак поки ні в кого з них не виявили жодних симптомів мавпячої віспи.

Як відомо, Індія досі не повідомляла про випадки захворювання на новий штам mpox, однак у вересні федеральна влада видала рекомендацію усім штатам країни зберігати пильність і бути готовими до реагування на потенційні випадки захворювання.

З 2022 року до березня 2024 року Індія повідомила про 30 випадків захворювання та один летальний випадок через штам віспи clade 2. А на початку вересня було зафіксовано ще один випадок захворювання на цей штам.

Раніше у Таїланді виявили новий штам мавпячої віспи clade 1b.

Нагадаємо, 14 серпня ВООЗ оголосила, що швидке поширення віспи мавп в країнах Африки є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Як повідомлялося, перша вакцина проти віспи мавп - MVA-BN - пройшла попередню кваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

ЄС з 10 листопада змінює правила перетину кордону 25 сентября 2024

Під час першого в’їзду у громадян братимуть біометричні дані: відбитки пальців та фото обличчя. Дані зберігатимуться три роки, повторно їх здавати не потрібно.

Запалення судин: лікарка-ревматологиня розповіла, з якими ускладненнями можна зіткнутися 25 сентября 2024

Підвищення температури тіла, м’язовий біль, нездужання, поколювання в кінцівках можуть бути ознаками запалення судин. Це стан, за якого судини пошкоджуються, а кровотік, який забезпечує всі органи й тканини киснем, сповільнюється або зупиняється.

Asus представила ноутбук Adol 14 Air Fragrance з Ryzen AI 300, від якого приємно пахне 25 сентября 2024

Asus представила ноутбук Adol 14 Air Fragrance з Ryzen AI 300, від якого приємно пахне

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше