Анонсовано нові пакети Програми медичних гарантій 2022

9 августа 2021

Наступного року експерти НСЗУ планують включити до Програми медичних гарантій щонайменше два нові пакети послуг та деталізувати нинішні. Також НСЗУ посилить вимоги до надання медичної допомоги населенню. Про це йшлося під час першого засідання робочих груп позаштатних експертів за Програмою медичних гарантій у 2022 році.
 

У Національній службі здоров’я стартували засідання Робочих груп позаштатних експертів за Програмою медичних гарантій у 2022 році. Днями відбулася перша установча зустріч з позаштатними експертами. Разом з лікарською спільнотою, громадськими та пацієнтськими організаціями НСЗУ формуватиме третю Програму медичних гарантій. 
 
У ході засідання наголошувалося, що фокус Програми медичних гарантій-2021 не буде змінюватися. Це - пацієнт та його потреби. У 2022 році планується подальша деталізація послуг, включених до Програми медичних гарантій. А також посилення умов надання медичних послуг, відповідно до галузевих стандартів та міжнародних практик. 
 

 “Позиція НСЗУ лишається незмінною - дослухатися до думки лікарської спільноти. Ми відкриті до дискусій. Кожен з учасників Робочої групи матиме можливість висловитися. У Програмі медичних гарантій-2022 особлива увага приділятиметься охороні материнства та дитинства. Пріоритетними залишатимуться пакети  медичних послуг щодо надання допомоги при вагітності, пологах та допомоги новонародженим, які народилися хворими чи захворіли. Окремо пропонується приділити увагу наданню екстреної допомоги для дітей, які потребують перевезення із лікарським супроводом. Разом працюватимемо над вимогами до нового пакету - “Реабілітація дітей з церебральним паралічем”, - розповів т.в.о. голови Національної служби здоров’я України Дмитро Самофалов.
 

В НСЗУ переконані, що слід підтримувати та впроваджувати ефективний організаційний підхід до надання  хірургічної медичної допомоги. Тож, до Програми медичних гарантій на 2022 рік планується включити новий пакет “Хірургія одного дня”. Також ініціюватиметься розширення пакету “Готовності до реагування на інфекційні хвороби” на “Готовність до реагування на інші надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру”.
 
Також за словами Самофалова планується розширення Державної програми реімбурсації, включивши до переліку препарати для лікування низки неврологічних захворювань - хвороби Альцгеймера та Паркінсона, лікування хвороб органів дихання - хронічного обструктивного захворювання легень.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Німеччині виникла масштабна повінь, що фіксується "раз на 50 років" 19 мая 2024

Злива спричинила затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту в землях Саарланд та Рейнланд-Пфальц.

Аня Тейлор-Джой вразила ефектним вбранням у Каннах 18 мая 2024

У Франції триває Каннський кінофестиваль-2024, на парадних хідниках якого зірки вражають ефектними вбраннями.

Ефірні олії при стресі: поради ароматерапевта 18 мая 2024

Ефірні олії при стресі: поради ароматерапевта

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше