У НСЗУ розповіли як отримати рецепт на ліки проти розладів психіки й поведінки та епілепсії у сімейного лікаря

25 июля 2022

Національна служба здоровʼя України працює над тим, щоб зробити медичну допомогу ближчою до кожного українця. 

Відтепер рецепт на препарати проти розладів психіки й поведінки та епілепсії може виписати сімейний лікар. 
 
Щоб лікар первинної медичної допомоги міг виписати такий рецепт, у пацієнта має бути створений та внесений до електронної системи охорони здоров’я план лікування. 
План лікування складає психіатр або невролог. У плані лікуванні вказують діагноз та призначені пацієнту ліки. На основі цих даних лікар первинної допомоги, з яким у пацієнта укладена декларація, виписує рецепт.


Якщо у пацієнта немає можливості відвідати сімейного лікаря, щоб отримати рецепт, він може попросити виписати рецепт віддалено. Лікар зможе це зробити, якщо має доступ до електронної системи охорони здоров'я. Рецепт надійде як смс-повідомлення на телефон. 

Якщо пацієнт переїхав через воєнні дії, він може звернутись до будь-якого лікаря первинної допомоги, навіть без укладання декларації.

У тому випадку, якщо пацієнт прийшов на прийом, а у медзакладі немає електроенергії, інтернету або доступу до електронної системи охорони здоровʼя, лікар випише йому паперовий рецепт, а в аптеці його погасять.


У межах програми реімбурсації пацієнтам доступні безоплатно або з невеликою доплатою 30 препаратів проти розладів психіки (таких як шизофренія, шизотипові стани, розлади настрою, невротичні та повʼязаних зі стресом розлади), а також 27 препаратів проти епілепсії. Перелік препаратів тут https://cutt.ly/kL7bsIV 


Знайти адресу найближчої аптеки, яка відпускає ліки проти розладів психіки й поведінки та епілепсії, можна в контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77. Також такі аптеки мають наліпки на дверях.

Перед візитом в аптеку варто зателефонувати туди та спитати, чи є в наявності необхідні препарати.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

Тренды осени 2024: актуальные вертикали в Арбитраже трафика 14 октября 2024

Смена сезонов ощущается даже в продвижении. С наступлением холодов изменяются и тренды в арбитраже трафика. Уделим внимание и ключевым факторам адаптации промоматериалов осенью 2024 года

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Порушують строки 0.8
Порушують строки

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше