Поради лікарів: як уникнути зараження дифтерією?

24 июня 2018

За 2018 рік в Україні реєструють вже другий випадок зараження дифтерією. Хвороба зафіксована на Луганщині в м. Рубіжному. Перший випадок дифтерії також зареєстровано на Луганщині. Про це розповідає Володимир Курпіта, голова Центру громадського здоров’я.

Посадовець пояснює, що потрібно пройти вакцинацію і дорослим, і дітям. Наразі в країні це можна зробити без проблем, адже в усіх регіонах вакцини достатньо. Проблема в тому, що українці зараз не мають колективного імунітету від дифтерії. Пан Курпіта нагадує, що для захисту від дифтерії кожен дорослий повинен проводити повторну вакцинацію починаючи з 16 р. кожні 10 років.

Кожен українець повинен запам’ятати – єдиний спосіб захиститись від дифтерії – вакцинація. З 1991 по 1998 роки в Україні була епідемія дифтерії, яка забрала життя в 700 осіб. Загалом за 7 років захворіло близько 200 тисяч людей.

Наразі в Україні складна ситуація з рівнем вакцинації від дифтерії. Тільки половина малюків отримали три необхідні вакцини, які мають бути зроблені до 1,5 року. А багато дорослих останню повторну вакцинацію проходили у 16 років, ігноруючи необхідність повторювати її через кожні 10 років.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дружина Остапчука вимагає від МОН звільнити працівницю за хейтерський коментар у свій бік 26 апреля 2024

Не секрет, що не лише селебрітіз, а і члени їхніх сімей нерідко стають цілями для атак хейтерів. Не є винятком і третя дружина шоумена Володимира Остапчука, Катерина.

На Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції 26 апреля 2024

Завдав близько 40 ударів ножем: на Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я 26 апреля 2024

Її зачіски шокували світ. Біллі Айліш назвала колір волосся, який спричинив кризу ідентичності: я не знаю, хто я На початку пісенної кар'єри Біллі Айліш "зачепила" публіку своїм синім волоссям

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше