Зеленський анонсував старт нового проєкту появи в Україні лікарень нового формату

19 июня 2021

Поточного року в Україні запустять проєкт, який передбачає будівництво лікарень нового формату, котрі відповідатимуть рівню європейських клінік, заявив президент України Володимир Зеленський.
 
Про це він сказав під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника України в Києві.
 
За словами Глави держави, це буде одним з кроків на шляху до якісної медичної інфраструктури в країні.
 

«Лікарні, однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря. Робота в сучасних закладах, за сучасними методиками, на сучасному обладнанні. Де ніщо не заважає зосередитись на головному: лікувати людей і рятувати життя. Власне, робити те, заради чого молодь пішла в цю професію, а люди з багаторічним досвідом у ній залишаються. Лікар має боротися з хворобою, а не з проблемами побуту, як-от старі ліфти, незручні ліжка, застаріле обладнання чи комунікації», – зазначив Президент.
 
Міністерство охорони здоров’я вже розпочало проводити комплексний аналіз обласних клінічних та дитячих лікарень для формування технічного завдання для розробки проєктно-кошторисної документації. 
 

“Нам критично важливо оновити застарілу матеріально-технічну базу лікарень. Зараз ми доукомплектовуємо побудовані в рамках програми Президента України “Велике будівництво” приймальні відділення. Далі переходимо на обласні клінічні та обласні дитячі лікарні. Це не буде скрізь створення з нуля – ми проведемо комплексний аналіз кожного регіону – і точково інвестуємо в те, що потрібно для того, щоб використовуючи наявний потенціал закладів довести їх до рівня європейських клінік – обладнання, нові корпуси, комунікації, в залежності від потреб” - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 
 

Також президент України постановив Кабінету Міністрів України опрацювати під час підготовки проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік питання підвищення заробітних плат для медичних працівників.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дівчина Пітта в літньому оверсайзі на голе тіло попозувала для модного кампейну 19 апреля 2024

Дівчина голлівудського актора Бреда Пітта, дизайнерка ювелірних виробів Інес де Рамон, схоже, не спробувати себе у ролі моделі.

Мейхер знов на собі продемонструвала одяг власного бренду 19 апреля 2024

Хто-хто, а екс-"ВІА Гра" і бізнесвумен Надія Мейхер знає, як зекономити на рекламі.

Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" 19 апреля 2024

"Ви заробляєте на війні". Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" Один із організаторів підтримує російських олігархів Михайла Фрідмана і Петра Авена

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Віталій 5.0
Віталій

Отзывов: 6

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше