Стали відомі деталі щеплення дітей від поліомієліту, яке буде обов'язковим для допуску у навчальні заклади

10 октября 2021

У Рівненській області нещеплених від поліомієліту дітей не допускатимуть у навчальні заклади.

Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з виявленням випадків поліомієліту в регіоні, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.
 
Згідно з рішенням комісії, з 11 по 22 жовтня лікарі проведуть невідкладний "нульовий" тур вакцинації дітей до 5 років включно на території області. Наступні три раунди імунізації триватимуть впродовж 90 днів, вакцинацією планують охопити усіх дітей до 5 років у Рівненській області.
 

Дітей щепитимуть незалежно від раніше проведеної вакцинації.
 
Крім того, невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання.
 
Як заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, рівень імунізації дітей від поліомієліту в Україні є недостатнім, адже лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення у 2021 році.
 

"Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це, як спалах, і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані", – додав Кузін.
 

В МОЗ також зазначили, що низький рівень вакцинації дітей від поліомієліту спостерігається в таких областях: у Херсонській 40,7 %, в Івано-Франківській — 42,2 %, Закарпатській — 43,1 %, Запорізькій — 46,2 %, Харківській — 46,5 %, в Одеській та Київській областях — 47,5 %. У Чернівецькій та Львівській — по 48,5 %, у Рівненській — 48,9 %.
 

При цьому у міністерстві наголосили, що в Україні є достатня кількість ефективних вакцин від поліомієліту, які закуплені за кошти державного бюджету.
 
Нагадаємо, що 6 жовтня підтвердили випадок паралічу внаслідок захворювання на поліомієліт у 1,5-річної дитини з Рівненської області. Пізніше стало відомо, що в родині, де поліомієліт паралізував немовля, захворіло ще шестеро дітей.
 
Поліомієліт є інфекційною хворобою, яка уражає нервову систему. Кожен із двохсот, хто перехворів, залишається паралізованим на все життя. Найбільш вразливими є діти до 5 років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дмитра Капранова провели в останню путь оплесками: всі присутні плакали 18 апреля 2024

Дмитра Капранова провели в останню путь оплесками: всі присутні плакали. Фото і відео Прощання тривало три години, а на церемонію прийшло багато відомих друзів письменника

Девід Бекхем показав унікальні кадри з життя дружини, якій виповнилося 50 років 18 апреля 2024

Сміх крізь сльози. Девід Бекхем показав унікальні кадри з життя дружини, якій виповнилося 50 років, згадав і про Rolls Royce Футболіст спонукав кохану озирнутися назад та пригадати усе, чого вона досягла в житті

Телеведучий Єгор Гордєєв розповів про хейт, від якого волосся стає дибки 18 апреля 2024

"Найгірше, що чув на свою адресу". Телеведучий Єгор Гордєєв розповів про хейт, від якого волосся стає дибки Телеведучий зізнався, з якими коментаторами поводиться дуже жорстко: "Страшенно не терплю"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Віталій 5.0
Віталій

Отзывов: 6

Хесторія Україна 0.1
Хесторія Україна

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше