Щорічно у світі народжується 119 тисяч дітей з фетальним алкогольним синдромом

20 января 2017

Щорічно у світі народжується 119 тисяч малюків, які страждають на фетальний алкогольний синдром (ФАС). Ці цифри вражають, адже мова йде про дуже серйозну вроджену хворобу, причина якої – вживання вагітною алкоголю.

Через те, що майбутня мати  пила спиртні напої, перебуваючи у стані вагітності, у новонародженого можуть виникнути як фізичні, так і психічні вади розвитку. За даними вчених із канадського Центру досліджень залежностей та психічного здоров’я, існують країни, в яких відсоток вагітних, що п’ють алкоголь, становить цілих 45%, середній показник по країнах світу – 10%.

Дослідження, проведене Центром, показало, що не у кожної матері, що вживає алкоголь під час вагітності, народжується хвора дитина, це стається приблизно в 1 випадку із 67. Проте те немовля, якому не пощастило, буде мати проблеми із психікою, поведінкою та навчанням, а також певні фізичні особливості будови обличчя, дефіцит росту та ваги. Особливо сильно фетальний алкогольний синдром впливає на мозок.

На жаль, дослідження поки не змогло показати, чи існує взаємозв’язок між кількістю вживаного алкоголю та виникненням ФАС. Також вчені припускають, що накопичувану роль відіграють і такі супутні фактори, як паління, стрес, неправильне харчування, генетика. На думку вчених та лікарів, безпечніше за все повністю відмовитися від вживання алкогольних напоїв під час вагітності.

Канадські вчені назвали 5 країн, в яких алкоголем зловживає найбільша кількість вагітних. Це Росія, Велика Британія, Данія, Білорусь та Ірландія. Також насторожує той факт, що в європейських країнах майбутні мами п’ють в середньому у 2,6 рази більше, ніж в цілому у світі. Найнижчий рівень вживання алкоголю зафіксовано у Східному Середземномор’ї та Південно-Східній Азії.

Керівники дослідження зазначають, що цифра в 119 тисяч малюків на рік може бути й дещо заниженою, адже сюди важко врахувати дітей, що народжуються з супутніми патологіями. Було виявлено, що розлади фетального алкогольного спектру супроводжують ще 428 різних хвороб.

Вагітність – це надзвичайно відповідальна пора у житті кожної жінки. У цей час слід завжди пам’ятати, що нове життя, яке тільки формується, на даному етапі повністю залежить від мами. Тож забути про алкоголь на місяці вагітності просто необхідно для здоров’я свого малюка.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Софія Ротару показала свою маму, яка померла в 1997 році 18 апреля 2024

Софія Ротару показала свою маму, яка померла в 1997 році 17 квітня 2024 року вона могла б святкувати 104 роки

Організували "бізнес" з легалізації іноземців в Україні: правоохоронці викрили злочинну групу 18 апреля 2024

Організували "бізнес" з легалізації іноземців в Україні: правоохоронці викрили злочинну групу. Фото Підозрюваним загрожує до дев’яти років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше