Стало відомо, скільки платять українці за злиту в умивальник вакцину і фіктивну довідку про вакцинацію

19 октября 2021

Попри наближення нового локдауну і лячних показників захворюваності коронавірусом українці не просто не поспішають вакцинуватися, а й платять, аби уникнути щеплення.

Так медики попалися на махінаціях з видачею нещепленим українцям сертифікатів про вакцинацію.
 
Журналісти дізналися про цинічну антивакцинаційну схему, яка особливо поширилася в прикордонних регіонах країни.
 
Щоб отримати необхідний для роботи в Євросоюзі міжнародний сертифікат про вакцинацію препаратом від Pfizer, українці йдуть в пункти прищеплення, але замість уколу місцеві медики просто зливають їхню дозу вакцину в рукомийник. Причому самі "пацієнти" платять за це від 2 до 2,5 тис. гривень.
 

"Афера набула такого масштабу, що, наприклад, на Закарпатті вже можна говорити про справжній антивакцинаційний туризм", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, що за підроблення COVID-документів в Україні передбачені покарання від штрафу до позбавлення волі на термін до 5 років. Крім того, у випадку внесення неправдивих даних в електронну систему охорони здоров'я покаранням буде ув'язнення до 6 років.
 

Також урядом передбачена відповідальність не тільки за виготовлення та продаж підроблених документів чи внесення неправдивих відомостей до медичних баз даних, але й за використання таких документів.
 
За свідоме використання фальсифікованих документів в Україні передбачене покарання від штрафу на суму 850 гривень до 2 років у в'язниці.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Найбагатша манекенниця світу Джіджі Хадід зробила пляжну фотосесію 19 апреля 2024

Американська супермодель Джіджі Хадід, яка нині входить до списку найбагатших манекенниць світу, похизувалася струнким тілом у купальнику.

Как выбрать мотард 18 апреля 2024

Взгляните на выбор мотарда с новой, захватывающей перспективы. Ведь выбор мотарда – это не просто акт покупки, это шаг в мир страсти, адреналина и абсолютной свободы на двух колесах

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше