У чому користь для здоров’я морського повітря?

20 июля 2017

Влітку, у період відпусток, особливо актуальним є питання відпочинку на морському узбережжі. Про корисні властивості морського повітря говорять вже давно, та як саме воно впливає на здоров’я людини?

Вчені виявили, що за своїм складом морська вода подібна до плазми людської крові. Ця вода, в свою чергу, насичує повітря речовинами, які позитивно впливають на стан здоров’я та самопочуття.

У морському повітрі містяться такі корисні мікроелементи, як:

  • калій;
  • кальцій;
  • бром;
  • магній;
  • йод.

Вони укріпляють сполучні тканини в організмі, мають заспокійливу дію на людину, допомагають зняти набряклість кінцівок, омолоджують клітини шкіри.

Молекули морської води, які знаходяться в повітрі, є частково іонізованими, що надає йому ще більше цілющих властивостей. Негативно іонізоване повітря прискорює обмін речовин в організмі, підвищує гемоглобін та вміст у крові еритроцитів.

Вдихання чистого морського повітря покращує роботи дихальної системи, вентиляцію легень, засвоєння кисню, допомагає виводити з організму вуглекислий газ. Саме морський відпочинок є найкращим для астматиків.

Під час прогулянок на морському узбережжі серце працює рівно та ритмічно, система кровопостачання функціонує, як годинник. Тривале перебування на морі зміцнює нервову систему, покращує сон, апетит, розумові здібності, підвищує імунітет. Озон, яким насичене морське повітря, має позитивний вплив на стан шкіри.

Не лише морське повітря, а й солона вода, пісок, запах хвойних дерев оздоровлюють організм, надають нам сили та наснаги працювати весь наступний рік. Сіль підсушує та знезаражує слизові оболонки, за допомогою чого саме на морі найкраще лікувати гайморит.

Морське повітря щедро насичене йодом, дефіцит якого відчуває більшість мешканців нашої країни. Тому саме морська відпустка – найкраща профілактика хвороб щитовидної залози. Корисними є й морепродукти, особливо свіжоприготовані.

Саме на морі можна відчути, якою багатогранною є природа та якими безмежними є її можливості. Морське повітря – це природне лікування та профілактика багатьох хвороб.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Камінська перелічила всі пластичні операції, які зробила в Єревані 14 апреля 2024

Співачка Слава Камінська розповіла підписникам про пластичні операції, які нещодавно перенесла, а також вперше зізналася, що переїхала жити на Тенерифе зі своїм коханим.

Вісім фото, які показують, чому Серена Вільямс одна із найгірш одягнених знаменитостей (фото) 14 апреля 2024

8 фото, які показують, чому Серена Вільямс закріпилася в рейтингу найгірше одягнених знаменитостей

В Ізраїлі розповіли про наслідки удару Ірана 14 апреля 2024

Одна ракета влучила в базу ЦАГАЛ на півдні країни і завдала незначних пошкоджень інфраструктурі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Хесторія Україна 0.1
Хесторія Україна

Отзывов: 1

Мед-сервіс 0.2
Мед-сервіс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше