У Конго шириться нова форма віспи

5 мая 2024

У Конго виник спалах нової форми віспи, від якої з початку року загинуло близько 300 людей, повідомляє The Independent.

За словами вчених, нова форма віспи, яку виявили у шахтарському містечку, може легше поширюватися серед людей. З січня у Конго було зареєстровано вже понад 4500 підозрюваних випадків захворювання.

Місцева влада оголосила спалах по всій країні надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я.

"Аналіз пацієнтів, госпіталізованих у період з жовтня по січень у місті Камітуга на сході Конго, свідчить про те, що нещодавні генетичні мутації вірусу віспи є результатом його постійної передачі людям; це відбувається в місті, де люди мало контактують з дикими тваринами, які, як вважається, є природними переносниками цієї хвороби", - йдеться у статті.

Провідний автор дослідження Пласіде Мбала-Кінгебені заявив, що "ми перебуваємо на новому етапі розвитку віспи". За його словами, скоро результати цього дослідження будуть опубліковані в одному з журналів. У виданні додали, що Мбала-Кінгебені є очільником лабораторії в Національному інституті біомедичних досліджень Конго, яка вивчає генетику захворювань.

Водночас дослідник зауважив, що ураження, про які повідомляє більшість пацієнтів, є легкими та знаходяться на статевих органах, що ускладнює діагностику хвороби. Під час попередніх спалахів хвороби в Африці ураження зазвичай фіксувалися на грудях, руках та ногах. Він додав, що нова форма, швидше за все, має нижчий рівень смертності.

Мбала-Кінгебені зауважив, що в Конго менше половини людей, які хворі на віспу, проходять тестування.

"Ризик полягає в тому, що якщо пацієнти самі не звернуться до нас, ми матимемо мовчазну передачу хвороби, і ніхто про це не дізнається", - попередив він.

Експерт зазначив, що більшість людей інфікуються статевим шляхом, причому близько третини випадків захворювання на віспу було виявлено у людей, які надають інтимні послуги. Причому більшість випадків захворювання припадає на чоловіків-геїв або бісексуалів.

Попри те, що епідемії віспи на Заході стримали завдяки вакцинам та лікуванню, в Конго майже нічого не було доступно. Наразі чиновники ведуть перемовини з країнами-донорами, такими як Японія, про допомогу в закупівлі вакцин.

Нагадаємо, у попередні роки у світі боролися з віспою мавп у людей. Однак, рік тому Всесвітня організація охорони здоров'я ухвалила рішення більше не вважати віспу мавп глобальною надзвичайною загрозою у сфері охорони здоров'я.

На Одещині спалах скарлатини: є жертви

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників 18 мая 2024

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників. Фото Підозрюваним загрожує до дев'яти років позбавлення волі

Шашлик із цього м'яса вважається найсмачнішим і найкориснішим для здоров'я 18 мая 2024

Чи знали ви, що шашлик із деяких видів м’яса вкрай корисний для здоров’я?

Вийшов смартфон Meizu 21 Note 18 мая 2024

Вийшов смартфон Meizu 21 Note

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Анатолий 5.0
Анатолий

Отзывов: 6

Вадим 5.0
Вадим

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше