Стало відомо, яка ситуація із COVID, грипом та ГРВІ в Києві за перший квартал року

17 апреля 2024

У Києві в лютому зафіксували різкий сплеск захворюваності на COVID – 10 375 осіб. Загалом за перші три місяці цього року коронавірусом заразилось понад 29,5 тисяч мешканців столиці.

Про це йдеться у відповіді ДУ "Київський міський ЦКПХ МОЗ" на запит OBOZ.UA. Відповідно до висновків лабораторного дослідження біологічного матеріалу від хворих виділявся штам "Омікрон".

Так, згідно з інформацією лікарів, облік захворюваності на COVID у Києві проводився щотижнево. З 1 січня по 4 лютого у столиці захворіли 6413 мешканців міста. У період з 5 лютого по 3 березня кількість хворих значно збільшилась – 10 375. А у період з 4 по 31 березня було зафіксовано вже 12 746 хворих.

Крім того, столицю "атакували" також грип та ГРВІ. Протягом перших трьох місяців цього року було зафіксовано:

  • за січень зареєстровано 60 249 хворих (разом із COVID-19);
  • за лютий – 70 102 хворих;
  • за березень – 48 649.

Як зазначили медики, у квітні в столиці спостерігається зниження захворюваності порівняно із попередніми місяцями. Так, за останній 14 тиждень 2024 року вона знизилась на 11,7%. В епідеміологічному сезоні 2023-2024 років під час ПЛР-дослідження біологічного матеріалу від хворих на грип та ГРВІ виділялися віруси грипу А (А несубтипований), А (H1pdm09) і А (Н3)) та грипу Б.

"Епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ (зокрема COVID-19) 2023-2024 триває до 19 травня 2024 року. Тому в місцях масового скупчення людей необхідно дотримуватись протиепідемічних заходів, зокрема використовувати засоби індивідуального захисту", – додали медики.

Як повідомляв OBOZ.UA, застуди і ГРВІ є надзвичайно поширеними вірусними хворобами. Дорослі можуть хворіти по 2-3 рази на рік, а діти – до 10 разів. ГРВІ спричиняють віруси, кількість яких перевищує 200 різновидів. Та подолати хворобу – це половина справи. Про те, як швидко відновитися і повернути собі бадьорість після ГРВІ, читайте в нашому матеріалі.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Світоліна на тренуванні показала річ, на якій закарбувала ім'я доньки 30 апреля 2024

Перша ракетка України Еліна Світоліна, яка у жовтні 2022-го народила доньку Скаї від тенісиста Гаеля Монфіса, схоже, вирішила не розлучатися з нею ні на мить.

Сумська поділилася лайфхаком, як спати в сидячому вагоні потяга. Фото 30 апреля 2024

Акторка Ольга Сумська вирушила на гастролі до Чехії. Частину дороги - від Перемишля до Праги - вони з колегами подолали у сидячому вагоні.

У Києві затримали чоловіка, який пограбував неповнолітню дівчинку 30 апреля 2024

У Києві затримали чоловіка, який пограбував неповнолітню дівчинку. Подробиці і фото Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше