Українські медики лікують пацієнтів з туберкульозом за допомогою цифрових технологій

8 сентября 2022

Інноваційні технології медичні працівники застосовують у межах проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який реалізує міжнародна організація PATH за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)
 

Щоб підтримувати в пацієнтів прихильність до лікування та покращувати якість надання медичної допомоги у разі туберкульозу, українські медики мають змогу використовувати цифрові технології та інноваційні підходи:
  • скриньки SMART BOXes;
  • мобільний застосунок SureAdhere.
Так для медичних працівників закупили 1500 скриньок SMART BOXes. Їх використовують, щоб автоматизувати моніторинг лікування пацієнтів на амбулаторному етапі й отримувати дані в режимі реального часу. Це дає змогу медикам діяти відповідно, якщо пацієнт не дотримується режиму лікування. Тобто це пристрій, який передає дані про прийом ліків від пацієнта до лікаря.
 

Доступ до інформації має лише лікар.
 
Скриньки отримали медики в наступних областях:
  • Полтавській;
  • Черкаській;
  • Кіровоградській;
  • Київській;
  • Запорізькій;
  • Дніпропетровській.
Понад 70 медиків навчилися використовувати спеціальну платформу та смартбокси для моніторингу прихильності лікування і нині вони спонукають пацієнтів користуватися ними. За допомогою смартбоксів лікуються понад 250 пацієнтів, а рівень прихильності складає 92,43% в усіх пілотних областях. Додаткові смартбокси планують закупити наступного року. 
 

Мобільний застосунок SureAdhere
 
Здійснювати відеоспостереження за прийомом препаратів (VOT — video-observed treatment) дає змогу спеціальний застосунок для смартфонів SureAdhere.
Застосунок використовують пацієнти, щоб записувати відео під час прийому препаратів і завантажувати його на спеціальну платформу для моніторингу прихильності лікування. Дані від пацієнта на платформі переглядає відповідальний медичний працівник, який і підтримує зв’язок з пацієнтом для ефективного ведення пацієнта на шляху до одужання. На цю саму платформу надходять дані зі смартбоксів.
 

У серпні для лікарів і медичних сестер із Полтавської, Черкаської, Кіровоградської та Київської областей провели серію віртуальних тренінгів «Відеотехнології для організації амбулаторного лікування хворих на туберкульоз: мобільний застосунок SureAdhere та платформа моніторингу прихильності», де ознайомили із можливостями інноваційних технологій.
 
Фтизіатри, які допомагають впроваджувати цифрові технології моніторингу прихильності, розуміють функціональні можливості платформи щодо забезпечення високоякісного моніторингу прихильності до лікування, підготовки звітності.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Найкращий напій для зниження ваги: дієтологи розповіли, що потрібно пити жінкам, щоб схуднути 1 октября 2024

Щоденне вживання конкретного напою, за словами дієтологів, допоможе вам досягти ефективного результату під час схуднення.

Жінка з двома матками народила по дитині з кожної 1 октября 2024

Мати дві матки – надзвичайно рідкісне явище, а успішно народити з обох – ще більш рідкісне.

Український фільм "Ти – Космос" отримав головну нагороду кінофестивалю в Страсбурзі 1 октября 2024

Український фільм "Ти – Космос" отримав головну нагороду кінофестивалю в Страсбурзі. Трейлер В український прокат стрічка вийде у 2025 році

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше