Стали відомі деталі виділення Урядом коштів на діагностику COVID-19

13 октября 2021

Кабінет Міністрів України виділив 150 мільйонів гривень на забезпечення потреби закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19, розхідними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби. 
 
З відповідною пропозицією 6 жовтня до уряду звернувся міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 
 
“Коронавірусна хвороба, а особливо штам “Дельта”, поширюється дуже швидко. Тому ми повинні вживати всіх можливих заходів для оперативного реагування, зокрема, тестувати осіб із будь-якими симптомами ГРВІ, відстежувати контактних осіб. Тестування є одним зі способів перервати ланцюг інфікування”, – наголосив Віктор Ляшко. 
 

Кошти виділили за бюджетною програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».
 
Також додатково очікується постача 2 млн експрес-тестів за кошти спеціального фонду Державного бюджету України за бюджетною програмою «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Це дозволить покрити додаткову потребу закладів охорони здоров’я для діагностики COVID-19 та забезпечити безплатне тестування осіб з підозрою на коронавірусну хворобу. 
 

Міністр ще раз наголосив на необхідності дотримуватись раніше розроблених алгоритмів щодо функціонування єдиних маршрутів доставлення біологічного матеріалу на підтвердження методом полімеразної ланцюгової реакції.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Кейт Міддлтон розкрила миле сімейне прізвисько принцеси Шарлотти - так називають її батьки 18 мая 2024

Кейт Міддлтон розкрила миле сімейне прізвисько принцеси Шарлотти Так називають її батьки

Могилевська показала милі ранкові обійми з 4-річною дочкою 18 мая 2024

Співачка Наталія Могилевська, яка в перший день нового року повідомила про усиновлення дітей, старшої доньки Мішель і молодшої Софії, показала ранкову рутину з ними.

Усик перед поєдинком з Ф'юрі ефектно з'явився на пресконференції під "Барабан" Пивоварова та Klavdia Petrivna 17 мая 2024

Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF, українець Олександр Усик у ніч із 18-го на 19-те травня битиметься з володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше