Відомі українські лікарі розпочали благодійну ініціативу задля реабілітації поранених військових

6 октября 2022

На День Незалежності було офіційно анонсовано проєкт «Неопалимі». Цей проєкт веде Український волонтерський центр і він об’єднав найбільш досвідчених фахівців в Україні з терапевтичних та апаратних методик лікування посттравматичних та постопікових рубців. 

 

 

Багаторічний досвід фахівців із майже 20 клінік, які тепер повністю закривають сьогоденну потребу по всій Україні.

Вже деякий час в Україні іде проєкт «Неопалимі» - безкоштовна реабілітація пацієнтів з рубцями та опіками, отриманими внаслідок війни.

Лікар-дерматолог Oleksandr Turkevych разом із командою запустили проєкт лікування опіків та деформаційних рубців «Неопалимі».Мета проєкту - надання безоплатної медичної допомоги волонтерам та добровольцям, які ще від 2014 року, внаслідок російської агресії, отримали поранення, що призвели до опіків та деформуючих рубців.

Допомога буде надаватись у приватних клініках у різних містах. Станом на зараз понад 10 підтверджених клінік-партнерів у всіх частинах України. В рамках проєкту об’єдналося ~20 клінік з Харкова, Черкас, Дніпра, Одеси, Києва, Житомира, Рівного, Львова, Чернівців, Франківська та Ужгорода.

Зараз у Львові проходить лікування та реабілітацію Артем Мельник - хлопець, який пережив ракетний удар в ТЦ Retroville у Києві. 

Артем Мельник

20 березня Артем пережив удар ракети "Кинджал", яка влучила прямісінько у "Ретровіль".

"20 березня по торговому центру росіяни завдали ракетного удару. В цей час я на парковці сидів в автомобілі, розмовляв по телефону. За метрів 200-250 від ракетного удару. Мене викинуло з авто. Коли прийшов до тями, то намагався стати. Все було в уламках від ТЦ. Болі не тоді не відчув. Пройшов трохи і тоді мене вже зовсім відключило", – пригає Артем ті події.

Артем Мельник з лікарем

Хлопець отримав 30-35% опіків шкіри тіла, 3-4 ступеня, баротравму, струс та зламані ребра. Після довгого лікування та 8 операцій Артем приїхав до Львова на реабілітацію і вже пройшов перший курс з 4 необхідник. Поки у хлопця перерва між реабілітаційними курсами як учасник проєкту "Неопалимі" він проходить лікування у клініці "Medestet". Тут Артему шліфують шрами та відновлюють функціональність.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Схудла на 45 кг і отримала 16 премій "Греммі": як змінилася співачка Адель, яка ще зовсім недавно не вірила в себе 29 марта 2024

Схудла на 45 кг і отримала 16 премій "Греммі": як змінилася співачка Адель, яка ще зовсім недавно не вірила в себе

Болить поперек: ознакою дефіциту якого вітаміну може бути знайомий багатьом стан 29 марта 2024

Чи може біль у спині бути пов’язаний із низьким рівнем сонячного вітаміну

Теракт під Москвою: СК РФ заявив, що добув докази "причетності" України 29 марта 2024

Представники Слідчого комітету запевняють, що підозрюваним буцімто "переслали з України" гроші та криптовалюту.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше