В Україні не вистачає мобільних медичних бригад – НСЗУ

17 сентября 2020

В деяких регіонах нашої країни відчувається дефіцит мобільних медичних бригад, які виїжджають додому до пацієнта з підозрою на COVID-19. Медики цих бригад мусять оцінити стан хворого та взяти у нього зразок для ПЛР-тесту на COVID-19, після чого доставити цей зразок до лабораторії. Зроблено це для того, щоб потенційні хворі не приходили до лікарень і лабораторій та не наражали на небезпеку зараження оточуючих.


Навантаження на дані мобільні бригади збільшується, оскільки кількість хворих на COVID-19 українців постійно зростає. Тож у Києві та 5-ти інших регіонах України вже відчувається нестача мобільних бригад. Про це повідомив т.в.о. голови НСЗУ Андрій Віленський під час прес-брифінгу.

Станом на 14 вересня 2020 року, за інформацією Андрія Віленського, в Україні функціонує 1592 мобільні бригади медиків, які контактують з пацієнтами з COVID-19 та з особами, у яких є підозри на цей коронавірус. Цих мобільних бригад, крім Києва, не вистачає у Закарпатській, Тернопільській, Рівненській та Волинській областях. Саме там, де епідеміологічна ситуація по COVID-19 є найгіршою. У цих регіонах слід терміново збільшити кількість мобільних бригад, вважають в НСЗУ, щоб не допустити колапсу з організацією тестувань хворих з підозрами на COVID-19.

Автор: Ольга Купріянова

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Аня Тейлор-Джой вразила ефектним вбранням у Каннах 18 мая 2024

У Франції триває Каннський кінофестиваль-2024, на парадних хідниках якого зірки вражають ефектними вбраннями.

Олександр "Терен" Будько пояснив, чому іде на "Холостяк" 18 мая 2024

Після того, як стало відомо, що героєм нового сезону шоу "Холостяк" стане ветеран російсько-української війни Олександр "Терен" Будько, претендентки на його серце на деякий час обвалили сайт каналу СТБ.

Санта Дімопулос показала планку і вправу з канатами 18 мая 2024

Блогерка та колишня співачка, мама двох дітей Санта Дімопулос, в житті якої спорт існує на постійній основі і в різних формах, показалася у спортзалі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше